Bàsquet

Thomas Schreiner, una temporada més

El MoraBanc fa oficial la renovació del base, que disputarà la cinquena campanya com a tricolor

Thomas Schreiner, una temporada mésFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Thomas Schreiner seguirà al MoraBanc Andorra la propera temporada. El club va fer oficial ahir la renovació del base austríac, que vestirà la samarreta tricolor per cinquè any i compartirà la direcció de joc amb una de les incorporacions d’aquest estiu, el francès Andrew Albicy.

Schreiner, de 29 anys, és el jugador més veterà del conjunt que dirigeix Joan Peñarroya el qual va arribar la temporada 2012-2013, la primera de l’equip a LEB Or, procedent de l’ECE Bulls Kapfenberg de la Buldesliga austríaca. “Estem molt contents amb aquesta renovació. Schreiner ja fa quatre temporades que és amb nosaltres i és un home que ha crescut al mateix moment que ho ha fet el club”, indicava després d’anunciar-se la renovació del base, Joan Peñarroya, que va voler destacar “la seva professionalitat i la implicació tant amb l’equip com amb l’entitat”.

La continuïtat d’Schreiner al MoraBanc, però, no ha estat gens clara durant les setmanes posteriors a la finalització de la lliga. El club ha rastrejat el mercat a la recerca d’un nou director de joc per formar tàndem amb el nouvingut Albicy, però com que no han fructificat les opcions tantejades, el club ha optat per la renovació de l’austríac, que va ser inscrit en el dret de tempteig. El principal objectiu del MoraBanc en aquesta posició, el català Albert Oliver, va decidir prolongar la seva estada a l’Herbalife Gran Canària, un cop coneixedor del nou projecte de l’equip canari de les mans de Luis Casimiro. El club també va sondejar les opcions del base del Gipuzkoa, Pedro Llompart, per al qual no hi va haver una oferta formal, i de Ludde Hakkanson, sobre el que va preguntar al Barça per una possible cessió. Coneixedor de la situació, el propi Schreiner també explorar les seves possibilitats fora de la Lliga ACB, però finalment els interessos d’ambdues parts s’han trobat i el base seguirà un any més al Poliesportiu.

“Amb ell dotem l’equip de continuïtat”, indicava també Peñarroya. El base, juntament amb David Navarro i el renovat Giorgi Shermadini són els únics jugadors de la plantilla de la temporada passada que seguiran vinculats al club, als quals se suma Guille Colom, retornat de la seva cessió al Huesca. El MoraBanc Andorra compta a hores d’ara amb set jugadors, després de les incorporacions d’Andrew Albicy, David Jelinek i Beka Burjanadze.

EL MELILLA TAMBÉ RENUNCIA A LA PLAÇA I L'ACB TINDRÀ 17 EQUIPS

El Melilla Baloncesto no jugarà la propera temporada a la Lliga ACB, que tindrà finalment 17 equips. Ahir acabava el termini perquè el conjunt de la ciutat autònoma complís els requisits per ocupar l’última plaça oberta a la competició després de la renúncia del Palència. “El Club Melilla anuncia que militarà a la LEB or la propera temporada després de declinar la invitació realitzada per l’ACB la setmana passada”, segons indicava el comunicat emès per l’entitat en el que afirmava que “tot i la rebaixa i les flexibilitzacions d’alguns dels requisits, la falta de temps no ha permès al club complir amb les condicions sol·licitades”. El passat dia 22 l’assemblea va acceptar la readmissió de l’Estudiantes i la renúncia del Gipuzkoa i va oferir la possibilitat als dos conjunts LEB que s’havien guanyat l’ascens esportiu la possibilitat d’acceptar la vacant deixada pel conjunt basc.

tracking