Bàsquet

Thomas Schreiner està a prop d'acceptar l'oferta del MoraBanc

L’austríac, per a qui el club va anar al tempteig, continuaria per menys diners

Thomas Schreiner està a prop d'acceptar l'oferta del MoraBancFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Thomas Schreiner està a prop d’acceptar l’oferta que li va fer el MoraBanc Andorra quan va exercir el dret de tempteig i seguiria un any més sota les ordres de Joan Peñarroya. Segons ha pogut saber el Diari, el base austríac no hauria trobat un nou destí i acabaria apostant per continuar a Andorra, on ha jugat les últimes quatre temporades (dos a LEB or i dos més a l’ACB). El fet d’acceptar l’oferta del MoraBanc en el tempteig comporta que el base segueixi a l’equip per menys diners del que estava percebent l’últim any.

Schreiner també sap que la seva continuïtat no era prioritària, però era una opció vàlida per si fallaven altres apostes del club, com ha passat. I és que l’objectiu número 1 a la posició de base era Albert Oliver (Herbalife Gran Canària), a qui se li va fer una oferta, que va rebutjar per acabar renovant per l’equip canari.

Un altre jugador que va despertar l’interès del MoraBanc va ser Ludde Hakanson, que va jugar el final de la temporada passada amb el Baloncesto Sevilla i que pertany al Barça Lassa. El club andorrà va demanar fa dies la cessió del jove base suec, però des dels despatxos de Can Barça se’ls va demanar més temps per clarificar el futur del jugador, cobejat per diversos equips ACB i d’Europa. Davant d’aquesta resposta el MoraBanc va descartar la incorporació.

En cas que Schreiner acabi donant el sí definitiu –podria ser els propers dies–, l’austríac s’incorporarà al grup després de disputar el torneig qualificador per a l’Eurobasket 2017, que tindrà lloc entre el 31 d’agost i el 17 de setembre. El base, de 29 anys, ha entrat en la llista inicial del seleccionador Kestutis Kemzura.

EL POLIESTPORTIU D'ANDORRA SERÀ LA SEU DE LA LLIGA CATALANA ACB

Els aficionats al bàsquet del país estan d’enhorabona. I és que la Federació Catalana ha atorgat al MoraBanc l’organització de la 37a Lliga Catalana ACB, que es disputarà en format de final de quatre al Poliesportiu d’Andorra. El torneig obrirà la temporada oficial i tindrà lloc el dimecres 28 i el dijous 29 de setembre, pocs dies abans de l’inici de l’ACB. Després del sorteig d’ahir, la primera semifinal (18.30 hores) enfrontarà el Barça Lassa i el Divina Seguros Joventut, mentre que en la segona el MoraBanc buscarà una plaça a la final –dijous 29, a les 21 h– contra l’ICL Manresa. “És un bon aperitiu per a la lliga. La competició està bé, són equips històrics i és un títol, i jugant a casa el volem guanyar”, indicava el president, Gorka Aixàs. En noies, la final es jugarà a la Seu entre el Cadí i el Girona (diumenge 25).

tracking