Ciclisme adaptat

El primer campionat nacional atreu participants d'alt nivell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest proper cap de setmana es disputarà la primera edició del campionat d’Andorra de ciclisme adaptat. Una prova que constarà de dues cites, la primera dissabte, coincidint amb la prova contrarellotge del campionat nacional al túnel de les Dos Valires, i la segona, una cronoescalada de 8,4 quilòmetres a Naturlandia, tindrà lloc diumenge.

Els dos dies de competició han estat un reclam per a corredors de nivell com la britànica Karen Darke, plata a Londres 2012, que tindrà en el campionat andorrà part de la seva preparació per als Jocs de Rio, Ignacio Ávila i Joan Font, campions del món en tàndem, o Sergio Garrote, actual subcampió del món en handbike MH2, a més de set participants de la Fadea, entre ells Xavi Fernández o Òscar Lanza. “Hem aconseguit organitzar un campionat de molt nivell, molt per sobre de les expectatives que teníem”, fruit de pràcticament un any de feina i gràcies a la col·laboració de l’Agrupació Ciclista Andorrana, explicava Carlos de Jesús, director tècnic de la Fadea, que va voler destacar “el bon estat de salut del ciclisme adaptat a Andorra”.

Per la seva banda, Xavi Fernández, que recentment va participar al campionat del món disputat al País Basc, va voler ressaltar l’espectacularitat de la disciplina i va indicar que “l’acceptació que ha tingut aquesta primera edició és una motivació de cara al proper any i consolidar la prova en un futur”. Cap atleta paralímpic serà a Rio i aquest pot ser un primer pas per portar un esportista andorrà als Jocs d’estiu del 2020.

tracking