Política esportiva

Adjudicat a una empresa del país el centre residencial a Sud Ràdio

La concessió s’ha atorgat a l’única oferta presentada, CES 2508 SLU, i és per a 40 anys

Adjudicat a una empresa del país el centre residencial a Sud RàdioSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

S’ha fet esperar, però finalment ahir el Govern va fer pública la concessió per a la construcció, l’explotació i el manteniment del Cramea (Centre Residencial en Alçada Medicoesportiu d’Andor­ra), que s’ha d’ubicar a l’edifici de Sud Ràdio, a l’empresa del país Centre Esportiu Sostenible (CES) 2508 SLU, l’única oferta que es va presentar. Després de quatre mesos d’estudi de la proposta, amb la implicació de diversos departaments (Secretaria d’Estat de Diversificació Econòmica, departaments de Cultura, Salut, Ordenament Territorial i Secretaria d’Estat d’Esports), l’executiu va donar llum verd a la concessió, que serà per a 40 anys.

El Cramea està projectat com un equipament situat al cap del Port d’Envalira destinat a esportistes professionals o semiprofessionals (es preveu que tingui capacitat per a una seixantena d’usuaris) que disposaran d’unes instal·lacions per fer estades de residència, més o menys llargues, per a la preparació física, l’entrenament i la recuperació post esforç. A més els esportistes podran seguir tractaments mèdics i tot plegat amb l’especificitat de trobar-se i treballar a 2.500 metres d’alçada.

La signatura amb l’empresa adjudicatària, que inclou el grup inversor Bomosa, es preveu per a finals de setembre, quan es donaran més dades del projecte, que té un cost aproximat d’onze milions d’euros. El començament de les obres, que hauran de respectar la fisonomia, estructura, aspecte i elements arquitectònics de l’immoble de Sud Ràdio, inventariat per Cultura, serà la primavera del 2017 i s’allargaran fins a la tardor del 2019, aproximadament un any més tard del que en un principi s’havia informat.

El ministre portaveu Jordi Cinca va referir-se ahir al Cramea com un “projecte emblemàtic”, mentre que Jordi Beal va defensar els quatre mesos de deliberació per acceptar l’oferta, tot afirmant que “és una concessió llarga, de 40 anys, que implica molts ministeris i ha fet falta coordinació entre ells i algun complement d’informació també. Hem volgut fer les coses amb el millor rigor possible”.

tracking