Raids

Primer triomf de Despres amb un cotxe

Cyril Despres i el seu copilot David Castera conquereixen el Silk Way Rally i celebren la primera victòria en quatre rodes

Primer triomf de Despres amb un cotxePeugeot sport

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa dos anys que Cyril Despres va canviar les motos pels cotxes. La KTM guanyadora pel Peugeot 2008 DKR nascut per guanyar però encara sense rodatge. I dos anys i quatre competicions més tard, el resident francès ha demostrat que també sap guanyar en les quatre rodes. Despres i el seu copilot, també resident, David Castera, van celebrar ahir a Hohhot (la Xina) la victòria al Silk Way Rally, també conegut com a Ral·li de la Ruta de la Seda, l’exigent prova que uneix Moscou i Pequín amb 10.000 quilòmetres de recorregut i tot tipus de ter­reny per superar. Ideal per preparar el Dakar 2017.

Despres i Castera, vencedors de cinc etapes (3, 5, 7, 9 i 12), no van cometre errades greus al ral·li i van treure profit de la fiabilitat del Peugeot. És cert que l’equip francès, amb Stéphane Peterhansel i Sébastien Loeb de companys a la sortida, era el gran favorit a la victòria davant dels Mini, però els pronòstics calia confirmar-los. I Despres ho va fer per la porta gran. Arriscant quan ho va necessitar i conservant quan calia, com en la darrera etapa, ahir, en què només va ser sisè, a més de 5 minuts i mig del vencedor, el saudita Yazeed Al Rajhi, segon classificat a la general, a 25’51’’ del campió. “És estimulant, increïble i encara ens queden moltes coses per fer. És el primer cop que guanyem un ral·li amb el David i puc dir que hem après molt entre Moscou i Pequín. Gairebé hem guanyat una de cada dues especials. Hem agafat confiança i plaer conduint. L’equip Peugeot Sport ha fet un treball remarcable i els ho agraeixo. El cotxe és top i m’encanta”, assegurava un exultant Despres a l’arribada de la darrera especial. Stéphane Peterhansel, quinzè de la general ja que va patir un accident espectacular a l’etapa 5, reconeixia els mèrits del tàndem Despres-Castera: “Estem molt contents pel Cyril i el David. Cyril va deixar la moto fa dos anys i ja guanya en cotxes. Ha fet bé la seva feina!”

Els supervivents i els membres de l’organització del Silk Way Rally, entre la qual es troba l’andor­rà Pep Besolí, viatjaran en comboi fins a Pequín, on avui tindrà lloc la cerimònia d’entrega de premis al Niu dels Ocells, escenari dels Jocs del 2008. Amb el triomf a la mà, Despres guanya galons en vista al Dakar 2017.

CRISTIAN ESPAÑA SURT TRETZÈ L'ÚLTIM DIA A LA BAJA ARAGÓN

Cristian España (Suzuki RMZ XRaids) iniciarà avui la segona i darrera jornada de la Baja Aragón, puntuable per al Campionat del Món FIM de Bajas, en la tretzena posició, la mateixa que va aconseguir en l’etapa pròleg de divendres. España va tenir problemes en la primera especial del dia, de 184 quilòmetres, en la que es va perdre, va cedir temps i va perdre el ritme que portava. “En el primer tram tot anava bé fins al proveïment. Després baixant una muntanya hi havia una ziga-zaga perillosa i no he vist una fletxa que indicava a la dreta. Me l’he saltat i m’he perdut. He tirat enrere, però ja no era igual. Estava emprenyat perquè són errades que no puc cometre”, explicava el pilot, que va millorar en la segona especial. “He rodat amb el [José Manuel] Pellicer, amb un ritme fort i hem acabat novè i desè. Estic content perquè el ritme i les sensacions són bones i el motor respon. Demà [per avui] intentaré pujar algun lloc”, assegurava España. La classificació general està encapçalada pel resident Joan Barreda (Honda).

Primer triomf de Despres amb un cotxe

tracking