Curses de muntanya

Teixidó truca a les portes del podi

L’andorrà es queda a 23 segons del tercer lloc al quilòmetre vertical del Mundial

Ferran Teixidó es va quedar a només 23 segons del podi a la Buff Epic Trail KV, la cursa de quilòmetre vertical del Campionat del Món de curses de muntanya, celebrada ahir a Barruera (Catalunya). El corredor de l’equip nacional, líder de les Skyrunner World Series, va complir amb escreix amb l’objectiu de fer Top 10 a la prova, però es va quedar amb el regust amarg de tenir a prop el tercer classificat, l’italià Hannes Perkmann. Amb tot, Teixidó no amagava la seva satisfacció pel millor resultat fet mai en un Mundial o en un Europeu. “És cert que m’he quedat a 20 segons del podi, però també hem de pensar que el cinquè el tinc a 13’’ i el sisè a 20’’ o sigui que hauria pogut acabar més enrere”, valorava el corredor. Sobre la cursa, el recorregut de la qual ja coneixia, Teixidó va explicar que “m’ha anat molt bé, he pujat a ritme, com m’agrada. M’he trobat molt bé. Perfecte. Com que he sortit últim tenia alguna referència, però aquestes proves has de sortir al màxim i anar al màxim fins al final. Estic content. Poder pujar al podi [l’organització premia els cinc primers classificats] és molt maco per a mi i per a Andorra”. L’andorrà, amb un temps de 35’07’’31, es va quedar a menys d’un minut del campió del món, el noruec Stian Angermund-Vik (34’16’’00) i a 25’’ del segon, el colombià Saul Antonio Padua.

Un cop disputat el Mundial, el corredor de l’equip nacional es centrarà en el circuit de la Copa del Món de verticals, que encapçala amb 255 punts, 55 més que l’italià Philip Goetsch. La propera cursa serà el 5 d’agost a Tromso, Noruega i al setembre mirarà d’estar al Lone Peak VK, als Estats Units, per tancar a Limone (Itàlia), el 14 d’octubre, cursa que puntua. “L’objectiu seria millorar el tercer lloc de l’any passat i ho veig factible”, comentava.

Ferran Teixidó no va ser l’únic andorrà a Barruera. També hi van córrer els representants del SEC, Arnau Soldevila, 35è, amb un temps de 41’14’’29, Sergi Casabella, 42è (42’02’’58), i Hugo Llata, 56è (44’27’’01).

El Mundial que es disputa a la Vall de Boí catalana viurà avui la Buff Epic Trail de 42 quilòmetres, sense els germans Marc i Òscar Casal i la representació andorrana a càrrec de Sintu Vives i Dani Rozados.