Bàsquet

L'ACB pot donar via lliure avui a la lliga de 17 equips

L’assemblea tractarà l’admissió d’Estudiantes i la renúncia del Gipuzkoa, i es definiran les dates de la temporada 2016-17

L'ACB pot donar via lliure avui a la lliga de 17 equipsACB Photo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del MoraBanc Andor­ra, Gorka Aixàs, i el director esportiu, Francesc Solana, seran els representants del club avui a l’assemblea de l’ACB, que tindrà lloc al Barclaycard Center de Madrid. En la reunió, els clubs poden donar via lliure a l’acceptació de la lliga de 17 equips per a la temporada 2016-2017. Sense ascensos de Leb or i amb la renúncia del Gipuzkoa, descendit l’any passat, l’assemblea estudiarà avui l’admissió de l’Estudiantes, a qui es va convidar a inscriure’s tot i el seu descens esportiu. Si no hi ha cap entrebanc amb l’entitat col·legial i després de la salvació ahir in extremis del Baloncesto Sevilla –el president del Betis, Ángel Haro, ha sortit a la palestra per evitar la desaparició i l’equip es dirà Betis Energia Plus–, la propera lliga seria de 17 equips. En l’assemblea, entre altres temes, també es definirà el calendari de dates de la temporada, amb el dia d’inici i final de la competició, les dates de la Copa del Rei, que es jugarà a Madrid al febrer, o quan comencen els play-off.

EL MINISTRE D'ESPORTS ESPANYOL REITERA QUE SUPRIMIRAN EL CÀNON

El ministre d’Esports d’Espanya, Esteban Méndez de Vigo, va reiterar ahir en declaracions a Radio Marca la seva disconformitat amb el cànon que exigeix l’ACB per formar part de la competició. “No té sentit. Qui guanya el dret a la pista no pot perdre’l per una situació financera”, va assegurar el ministre, que va pressionar l’ACB tot afirmant que “el dictamen que va fer la Comissió Nacional dels Mercats i Competència és enormement clar. El que m’agradaria és que l’ACB prengués una decisió [eliminar el cànon] i si no ho fa, quan deixem d’estar en funcions, ho farem nosaltres”.

tracking