Curses de muntanya

Encara més difícil

L’Andorra Ultra Trail Vallnord creix l’any vinent amb Eufòria dels Cims, una cursa per parelles, de més de 200 quilòmetres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El menú de l’Andorra Ultra Traill Vallnord comptava fins ara amb cinc plats (Ronda dels Cims, Mític, Celestrail, Marató dels Cims i Solidaritrail), als quals s’afegirà l’any vinent la cirereta del pastís: l’Eufòria dels Cims. Aquesta és la nova delicatessen que han creat Gerard Martínez i Valérie Lafleur (Cims Màgics) per tancar una Andorra Ultra Trail premium.

L’Eufòria dels Cims és una cursa per parelles –poden ser mixtes– i presenta uns números de vertígen, amb 233 quilòmetres de recorregut, 20.000 metres de desnivell positiu i negatiu, una alçada mitjana de 2.200 metres, amb 5 pics per sobre dels 2.900 metres, 4 entre 2.800 i 2.900, i 39 pics entre els 2.500 i els 2.800 metres. A més, els participants –el límit és de 150 equips– hauran de superar el recorregut sense marcar i servint-se només del track i d’un mapa, i estaran equipats amb una balisa que no es podran treure i que els permetrà ser seguits en tot moment per l’organització. Per poder prendre part en la prova, Cims Màgics limitarà la inscripció a corredors amb experiència demostrable en ultra trails de muntanya, com ara la Ronda dels Cims, i que estiguin motivats i preparats per suportar grans esforços, amb una gran força mental. Sobretot aquests condicionants. Gerard Martínez comentava ahir en la presentació d’Eufòria que “un finisher de la Ronda dels Cims si gestiona bé Eufòria la pot acabar sense problemes. Ha de tenir entrenament en alçada, experiència en ultres i coneixement del terreny. Però sobretot ha de saber gestionar la prova, menjar quan ha de menjar, dormir poc, no prendre medicaments...”

Martínez, director de l’Andorra Ultra Trail, veu l’Eufòria com “una cursa amb un recorregut d’un gran tecnicisme, amb molts trams en carenes, pujades i baixades tècniques, però sense perill de caigudes al buit. Es demanarà als corredors prudència i experiència, així com un equipament obligatori molt precís”.

Els participants, que no hauran de superar trams d’alpinisme, cor­reran en autonomia, sense avituallaments i amb quatre bases de vida, situades a la Coma d’Arcalís, la Margineda, Pas de la Casa i Cortals d’Encamp.

La cursa està programada per al 5 de juliol i les inscripcions s’obriran al mes de novembre. “No és evident omplir les inscripcions en la primera edició. Són 150 parelles. Si omplim totes les curses arribarem als 3.400 o 3.300 corredors”, comentava Martínez.

L’Andorra Ultra Trail Vallnord, amb la nova criatura, comptarà de nou amb el suport de les institucions públiques tres anys més. Així ho va anunciar el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, i el ministre de Turisme, Francesc Camp. La parròquia ordinenca afegirà l’any vinent 15.000 euros als 60.000 fixes que ja aportava i per als anys 2018 i 2019 la dotació variarà, fins a un màxim de 20.000 euros, en funció de la xifra de participants. De la seva banda Andorra Turisme més Infoturisme, programa que inclou la societat més els set comuns, farà una aportació global de 186.000 euros, un 7’5% més que enguany. D’aquests 186.000, Andorra Turisme hi aporta 116.000 i els 70.000 restants es divideixen a part iguals entre la societat i els comuns.

FERRAN TEIXIDÓ, AL MUNDIAL, ON NO ESTARAN ALS CASAL

El Campionat del Món de curses de muntanya dóna avui el tret de sortida amb el Buff Epic Trail Vertical Kilometer, a Barruera (Vall de Boí) amb la participació de Ferran Teixidó. El corredor de l’equip nacional es mostrava ahir ambiciós amb els seus objectius. “La meva il·lusió és quedar entre els deu primers. A Itàlia, en curses amb un nivell més alt que aquí perquè hi havia més corredors, m’he trobat bé. Aquest quilòmetre vertical ja l’he fet i és una cursa que m’agrada moltíssim”, explicava Teixidó. Els participants, que sortiran cada 30 segons, s’enfronten a un recorregut de 2,8 quilòmetres i 1.030 metres de desnivell positiu. A la prova també hi participaran els joves del SEC, Sergi Casabella i Arnau Soldevila.

El Mundial viurà demà la marató, la Buff Epic Trail 42 Km, en la qual no estaran els germans Òscar i Marc Casal, que han prioritzat pels bons resultats a les Skyrunner World Series la participació la setmana vinent a l’SkyRace Comapedrosa. “Sap greu renunciar al Mundial, però venim de Canazei i amb una setmana no tens temps per afrontar un Mundial amb les millors condicions. I volem fer-ho bé a la cursa de casa”, va raonar Òscar Casal. Sí que hi seran els andor­rans Sintu Vives i Dani Rozados.

Encara més difícil

tracking