Curses de muntanya

Els germans Casal, 30è i 31è a la Dolomites Skyrace

El nivell de la prova augmenta cada any i els andorrans perden pistonada a la general de la categoria Sky de la Copa del Món

Els germans Casal, 30è i 31è a la Dolomites SkyraceDOLOMITES SKYRACE

Itàlia és un dels paradisos de les curses de muntanya amb quantitat i qualitat de corredors de nivell. La demostració més clara va arribar ahir a la Dolomites Skyrace, prova de la Copa del Món de curses de muntanya, que va ser guanyada pel corredor local i líder de la classificació general, Tadei Pivk (2 h 03’38’’). Però és que en el Top 10 hi havia cinc corredors transalpins i fins a 13 en el Top 30. Precisament tancant aquest grup hi havia els andor­rans Òscar i Marc Casal, que no van poder estar amb els millors. Els integrants de l’equip nacional van entrar plegats a meta per ocupar les posicions 30a i 31a, a 13’12’’ del vencedor. “La cursa ha estat prou bé, però els joves pugen molt fort. En anys anteriors amb aquesta diferència respecte al vencedor estàvem en el Top 20. Ara ens trobem més enrere. Hi havia molt nivell”, explicava Òscar Casal, que es va trobar millor que el seu germà. “Quan faltaven tres quilòmetres per a la meta he agafat el Marc i hem decidit entrar junts. Jo anava millor que ell però veient la classificació en què estàvem tampoc era gaire important rebaixar un minut o un minut i mig. Potser hauria guanyat una o dues posicions”, explicava. “Aquí és molt difícil agafar punts. Hi ha molt nivell any rere any”, valorava l’Oscar.

Després de la Dolomites Skyrace Marc Casal es manté en el podi provisional de la general de les Skyrunner World Series modalitat Sky, però cedeix la segona posició al català Jan Margarit, vuitè ahir. Pivk lidera la taula amb 356 punts, seguit a distància per Margarit (147) i per Marc Casal (137). Òscar Casal marxa sisè, amb 115 punts.