x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
MÍTIC

Repte de 112 quilòmetres

Actualitzada 14/07/2016 a les 10:52
Un graó per sota de la Ronda dels Cims se situa la Mític, format que es va incorporar a l’Ultra Trail la tercera edició, la del 2011, sota el nom d’Ultra Mític. Compta amb un traçat que retalla quilòmetres i desnivell respecte de la prova reina, amb un recorregut de 112 quilòmetres i 9.800 metres de desnivell, però que igualment és el màxim d’exigent i posa a prova la resistència dels participants, que també han de ser experts en llarga distància. La sortida, que es fa des del poble d’Ordino, arriba de nit.
El Comapedrosa no falta al recorregut de la Mític, que com la Ronda dels Cims té trams que són més que exigents. El pendent més fort són els 882 metres de desnivell que s’han de vèncer en un tram de recor­regut que va del Pla de l’Estany al pic del Comapedrosa, i la pujada més llarga es concentra en els 8,5 quilòmetres que separen el pont de la Margineda i el coll de Boumort. L’altitud mitjana se situa en els 2.048 metres. L’arribada del primer corredor es preveu pels volts de dos quarts de quatre de la tarda de dissabte.
La prova ha tingut vencedors locals els darrers temps. L’edició passada el resident Eduard Barceló, que aquest any ho provarà a la Ronda dels Cims, va aconseguir ser el millor, mentre que el 2014 es va coronar Xavi Teixidó, un dels incombustibles del Principat en l’àmbit de les curses de muntanya. Barceló considera que passar per la Mític abans de córrer la Ronda dels Cims “és imprescindible. Així t’adones de la dimensió de la tragèdia”. Recorda com va haver serrar les dents al final perquè el seu perseguidor estava prement l’accelerador per atrapar-lo i explica que el moment més delicat que es va trobar l’any passat va ser “la baixada des del coll de Pessons fins a les Bordes d’Envalira i l’arrencada fins al Pas de les Vaques”.

SORTIDA
Centre del poble d’Ordino, divendres a les 22 hores.

Barreres horàries
Dissabte a les 9.30 hores (11,5 hores de cursa), coll de la Botella.

Dissabte a les 14 hores (16 hores de cursa), la Margineda.

Dissabte 23-24 hores (26 hores de cursa), refugi de l’Illa.

Diumenge a les 6 h (32 hores de cursa), Bordes d’Envalira.

Diumenge a les 10 h (36 hores de cursa), vall d’Incles.

Diumenge a les 17.30 hores (43,5 hores de cursa), Sorteny.

INFORMACIÓ
Pals permesos.
10 avituallaments.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts