Muntanya i superacióAUTV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cames, esforç, somriures, llàgrimes i, sobretot, natura i muntanya. És el que espera a Ordino i al Principat aquests dies amb una nova edició de l’Andorra Ultra Trail Vallnord, que des de l’any 2009 converteix el territori andorrà en tot un repte per als amants de les curses de muntanya, una disciplina esportiva que ha multiplicat per molt la popularitat i els practicants en els darrers temps. La prova va tenir uns inicis humils i s’ha anat fent gran fins a convertir-se en referència dins del calendari internacional de l’ultrafons, amb quatre recorreguts de diferents distàncies i un cinquè de caràcter popular que aposta per unir l’esport amb la solidaritat. Enguany es continuen superant registres globals, amb més de 3.100 participants i un pressupost que creix i se situa en els 600.000 euros, amb el suport econòmic de les institucions i patrocini privat.

La Ronda dels Cims, que arrenca divendres de bon matí, és sens dubte la referència arreu. Una completa volta a Andorra amb 170 quilòmetres de recorregut en què no es para d’encadenar cims. La seva exigència l’ha convertida en una gran aventura per als participants, que necessiten acreditar experiència en llargues distàncies. El millor corredor creuarà la línia d’ar­ribada dissabte pels volts de la una del migdia, però encara quedaran moltes hores més de competició per a d’altres intrèpids anònims. El control per a la prova es tanca diumenge a les nou de la nit.

Andorra, França i Espanya són les nacionalitats dominants a la nòmina de l’Ultra Trail, però la competició s’ha donat a conèixer arreu i en aquesta edició se situen al voltant de les quaranta nacionalitats, amb el Japó, el Perú o Singapur, entre alguns dels països llunyans. L’Ultra Trail també va progressant en repercussió mediàtica, amb difusió en streaming de la cursa i seguiment dels corredors. Per a aquest any s’espera fins a mig milió de visites a través d’Internet. I res d’aquesta aventura andor­rana seria possible sense el desplegament d’un exèrcit de 450 voluntaris amb els quals acompanyar els corredors en un cap de setmana en què l’esportista i la muntanya es miren molt de prop.

tracking