Futbol

La llista de Ferré anuncia que ho deixa estar

Amb la retirada de la candidatura l’FC Andorra es queda en estat crític i sense projecte esportiu

La llista de Ferré anuncia que ho deixa estarXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La delicada i a la vegada surrealista situació al voltant de l’FC Andorra en els darrers dies fa la sensació que pot haver arribat al final, i no un final positiu per a la supervivència del club tenint en compte l’actual escenari. Només un altre dels molts girs que ha fet l’afer podria tornar a posar llum en un futur que ara és molt fosc. Ahir el grup que havia presentat candidatura per agafar el club tricolor, encapçalada per Albert Fer­ré, prenia la determinació de deixar-ho estar i retirar-se del seu objectiu –ho comunicava al grup de socis–. La situació deixa el club en un moment límit, sobretot perquè el projecte esportiu ara mateix queda en res. El cos tècnic, liderat per Justo Ruiz, i la major part dels jugadors consideren que el grup de Ferré representa l’única alternativa per a la supervivència del club i tenen clar que amb España al capdavant –també diu que ho deixa– no es comprometen.

La nit de dimarts i després d’un parell de reunions amb el president de la gestora del club, Lluís España, semblava que s’havia arribat a una mena de consens perquè la llista, invalidada per la junta electoral, tirés endavant. Però Ferré deixava clar ahir que tot se’n va en orris. “Arriba un moment que la paciència s’acaba. Som una candidatura seriosa encara que España digués el contrari i hem arribat fins on hem arribat. S’havia parlat d’unes coses que a hores d’ara no hi són. Lluís España és com una muntanya russa”, deia sobre les converses amb el president de la gestora, que va ser crític amb la candidatura quan es va presentar. Es veia marge per resoldre l’anomalia formal i d’estatuts en la presentació de la candidatura perquè el procés des de l’inici no s’adequava a la norma. I sobretot el sentit comú deia que amb una sola proposta calia que tirés endavant. Per això es va muntar una consulta entre els pocs socis censats –una vintena– que ha donat el vistiplau a la llista de Ferré. Però una part clau en el nou desencontre és el deute que arrossega l’entitat per la gestió anterior i el que s’ha anat produint després. España va dir que volia recuperar els diners que ha posat de la seva butxaca, però la llista de Ferré ho condiciona a una fiscalització dels comptes, mitjançant una auditoria. “Han passat els dies i ningú ha deixat res clar.” Una altra de les qüestions, tan bàsica però no resolta, que ha fet tirar enrere el grup de Ferré és que després del consens al qual s’havia arribat, ahir ningú fes el pas de comunicar el relleu, ni des de la junta electoral ni des de la pròpia junta.

España indicava ahir que “jo no sé què ha passat. Quan vaig parlar amb Ferré li vaig dir que podien agafar el club quan volguessin, i hi ha el testimoni d’un jugador que estava allà, és així”. Tanmateix hi afegia que tal com han anat les coses “jo plego, me’n vaig. No hi ha equip ni marge per fer res”.

tracking