Ciclisme

El Katusha deixa penjat el 'Purito' Rodríguez, que es complica el podi de París

El Katusha deixa penjat el 'Purito' Rodríguez, que es complica el podi de París

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joaquim Purito Rodríguez es va complicar ahir ser al podi de París després de perdre 1’10” en l’arribada del Tour a Montpeller. L’onzena etapa de la ronda francesa va ser per a Peter Sagan, que va sumar la segona victòria de la present edició, mentre que Chris Froome és encara més líder després d’esgarrapar 12 segons sobre Nairo Quintana.

“El Katusha m’ha deixat sol avui, però és el que hi ha”, va declarar el català després de quedar-se dins del segon grup quan el pilot es va trencar i l’equip rus va decidir apostar per donar suport al seu velocista, Alexander Kristoff, i deixar el resident, que finalment va entrar en el tercer grup, a la seva sort. Purito començava l’etapa cinquè a la general, a 37” del mallot groc, i la va acabar despenjat a la dotzena posició, a pràcticament dos minuts de Chris Froome i sense la possibilitat d’aconseguir un comiat a l’altura en el que serà el seu darrer Tour.

El fort vent, que va obligar a retallar l’etapa d’avui al Mont Ventoux, va sembrar el pànic entre el pilot. A falta de tretze quilòmetres, Peter Sagan va atacar acompanyat pel seu company Maciej Bodnar, i Chris Froome va aconseguir situar-se en el grup capdavanter ben secundat per Geraint Thomas. Davant del desconcert generalitza en el gran grup, el principal rival del líder en la lluita per la general, Nairo Quintana, es va quedar tallat, sense possibilitats d’enllaçar amb el quartet capdavanter.

tracking