Futbol

Aixovall, terreny de cultiu

El Govern confirma la resolució del contracte de lloguer de la instal·lació laurediana, que haurà de retornar el 28 de febrer vinent tal com la va rebre

L'argumentació de Beal
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Estat d’Esports, Jordi Beal, va confirmar ahir en la roda de premsa posterior al consell de ministres la resolució definitiva del contracte de lloguer dels terrenys on hi ha l’estadi d’Aixovall, tal com va avançar ahir el Diari. Beal va explicar que l’activitat esportiva que fins ara es realitzava a la instal·lació laurediana es traslladaria a d’altres camps del país i va justificar la resolució del contracte per l’elevat cost del lloguer que demanava la propietat, xifrat en 25.000 euros mensuals. “Quan vam rebre l’esborrany del contracte, l’octubre de l’any passat, vam fer la valoració econòmica i vam veure que el lloguer era massa alt i que no es justificava, pensant sobretot en la línia marcada pel Govern de disminuir els pagaments per lloguers”, va indicar. El ministre portaveu, Jordi Cinca, hi va afegir que “al final ho has de posar tot a la balança i tenint alternatives i sabent que els clubs no es quedarien sense instal·lacions, més que mai calia fer prevaldre l’objectiu econòmic”.

El secretari d’Estat, que va fer una cronologia dels fets que van començar amb la finalització del contracte de lloguer l’any 2004, va assenyalar que la data final per deixar el camp serà el 28 de febrer de l’any vinent i que, segons una de les clàusules del contracte inicial, el terreny haurà de ser retornat en el mateix estat de quan es va tancar l’acord, pels volts del 1978. O sigui que Aixovall serà “terreny cultivable”. Això obligarà el Govern a fer un seguit d’obres per desmantellar “gran part” de les instal·lacions que s’han utilitzat fins ara –els últims usuaris de l’estadi va ser el Nike Camp, amb la visita del jugador del Reial Madrid Marco Asensio a principi de mes–. Beal no va voler aventurar quin pressupost podrien tenir les obres per condicionar el terreny però va assegurar que seria “un cost relativament important”. Qüestionat sobre si considerava un fracàs no haver pogut arribar a un acord després de tants moviments quan a vegades semblava que l’entesa estava a prop, el secretari d’Estat va comentar que “pot haver-hi aquesta sensació. Però al final ha estat una decisió meditada. Ens devem a un límit econòmic”.

Sobre si el Govern estava dolgut amb el propietari, Renat Pujol, i el seu representant i portaveu, Carles Cervós, Cinca va considerar que “és legítim que defensin els seus interessos. També podrien haver iniciat accions més contundents abans perquè tenien dret a recuperar la seva propietat i no ho van fer. Ens podríem haver quedat sense instal·lació”. Aixovall tancarà així una llarga etapa dedicada al futbol. El seu futur és a les mans de la propietat, que ja podria tenir algun projecte en cartera.

ALTERNATIVES

Els nous camps cobriran la pèrdua

L’augment de camps dels darrers anys (Borda Mateu, Estadi Nacional, Centre de Tecnificació d’Ordino i Prada de Moles) ha facilitat que el Govern resolgués el lloguer d’Aixovall. Ara aquestes instal·lacions hauran d’assumir les activitats que es desenvolupaven al camp lauredià. “El 2004 i el 2011 hi havia una situació bastant crítica i a hores d’ara teníem quatre camps més que ens permetien encarar la negociació de forma diferent”, admetia Beal. Ara caldrà reprogramar horaris. Qüestionat sobre si la lliga podria anar a l’Estadi Nacional, el secretari d’Estat va dir que “no n’hem parlat amb la federació, però és difícil per la cohabitació amb el rugbi”.

Aixovall, terreny de cultiu

tracking