Milers de persones diuen adéu al pas del Tour pel Principat

Toni Martí ha recalcat que l'estada del Tour durant tres dies per Andorra "és una fita històrica"

Christopher Froome moments desprès de l'inici de l'etapa del día.ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Milers d'espectadors, entre públic nacional i turistes arribats des de tots els racons del món, s'han aplegat, aquest dimarts al migdia a la zona del Clot d'Emprivat d'Escaldes-Engordany, per acomiadar, després d'una jornada de descans, el pas del Tour pel Principat. Així, malgrat que l'inici de l'etapa 10 estava fixat a les 12.30 hores, des de les onze del matí milers d'aficionats al ciclisme han començat a omplir, amb la intenció d'aconseguir la millor fotografia, els carrers propers al punt de sortida, però també els espais d'animació i les zones exteriors dels punts reservats per al descans dels ciclistes. En aquest sentit, el cap de Govern, Toni Martí, que juntament amb la cònsol d'Escaldes-Engordany, Trini Marín, ha estat l'encarregat de donar el tret de sortida a l'etapa, ha recalcat que l'estada del Tour durant tres dies per Andorra "és una fita històrica" i ha afegit que després de "picar molta pedra", "Andorra s'ha consolidat com un país de renom internacional en l'àmbit del ciclisme".

A més, Martí ha destacat que Andorra compta amb una de les millors infraestructures hoteleres d'alta muntanya "de tot el món", i ha remarcat que "novament, es demostra que quan es creu i es treballa arriben els fruits". Precisament, Martí, ha indicat que les etapes que han transcorregut per territori andorrà "seran de les jornades amb més audiència de tot el Tour" i en aquest sentit ha valorat "l'esforç i la implicació de la gent d'Andorra". Per la seva banda, la cònsol major d'Escaldes, Trini Marín, s'ha mostrat molt satisfeta per l'ambient que s'ha viscut arreu del país, però sobretot a la parròquia d'Escaldes, durant els tres dies del Tour i ha destacat que "molta gent no havia vingut mai a Andorra i tenim la constància que marxen amb un molt bon regust de boca".

D'altra banda, després que aquest dilluns anunciés la seva retirada com a ciclista professional, el cap de Govern també ha tingut unes paraules d'agraïment per al ciclista resident a Andorra Joaquim 'Purito' Rodriguez, que, sens dubte, ha estat un dels corredors més aclamats durant les dues darreres etapes. En aquest sentit, Martí, que li ha desitjat molta sort per a tot el que resta de competició, ha posat de manifest que "estem davant d'una persona que ha fet molt per Andorra i que sempre ha defensat el país com si fos la pàtria que el va veure néixer".

Un moment abans de l'inici de l'etapa del día.

Un moment abans de la cursa

Joaquim 'Purito' Rodríguez en l'espai reservat per a l'equip Katusha

Joaquim 'Purito' Rodríguez instants previs a la sortida

Instants previs a la sortida de l'etapa 10 del Tour

El líder de la classificació general, Christopher Froome

Instants previs a la sortida de l'etapa 10 del Tour

Sortida de l'etapa 10 del Tour, amb inici a Escaldes-Engordany

tracking