Tour de França

Guardians del secret

Els tres coneixien que ‘Purito’ Rodríguez la faria grossa ahir. I no a la carretera. Tres amics del ciclista sabien feia temps que plegaria. I van acompanyar-lo per compartir emocions.

Pepe Cuevas, Emili Pérez i 'Purito' Rodríguez en la presentació de la Purito 2016.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Emili Pérez i Carles Flinch comparteixen amistat amb Joaquim Purito Rodríguez. D’Andorra. Amb Ángel Vicioso la bici els va unir els últims anys a l’equip Katusha. Els tres amics no es van voler perdre la roda de premsa del ciclista. Per a la majoria dels assistents tocava repassar el Tour. Ells sabien que hi havia una bomba programada. Des de feia temps. I el lloc d’esclatar era Andorra. Ahir, l’emoció també estava de l’altre costat de la taula. “Igual que s’ha emocionat ell ens hem emocionat tots els de la sala. Vulguis o no ho penso i l’any vinent no estarà al meu costat com fins ara. La veritat és que ha estat molt fort”, explicava Vicioso. El restaurador Carles Flinch reconeixia estar “una mica trist. Ell s’ho mereix tot. És un deu com a persona. Sap que no surt per la porta gran del ciclisme, surt quasi per la teulada perquè la porta és massa petita per a ell”. Flinch apuntava que ara podrà compartir escapades en bici amb el Joaquim “i bons tecs”.

L’exciclista Emili Pérez i president de l’Sprint Club reconeixia que el seu sentiment era “de molta pena” pel comiat de Purito. “És una llàstima, però la carrera d’un esportista s’acaba. Mai vols que arribi aquest dia. Ell està molt agraït a Andorra i nosaltres també hem d’estar-ho a ell perquè des que va pujar al país la bicicleta ha anat a més al país”. Pérez té molts projectes en ment amb el ciclista de Parets. “Ara tindrà més temps”, comenta amb un somriure.

tracking