Fòrmula 1

Lewis Hamilton guanya a casa i pressiona el lideratge de Rosberg

L’anglès domina de principi a fi a Silverstone i està a només un punt del seu company i líder

Lewis Hamilton guanya a casa i pressiona el lideratge de Rosberg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pilot britànic Lewis Hamilton (Mercedes) va guanyar el Gran Premi de la Gran Bretanya de Fórmula 1 per davant de l’holandè Max Verstappen (Red Bull) i el seu company d’escuderia, l’alemany Nico Rosberg, que va completar el podi. Hamilton va sumar la victòria número 47 de la seva carrera, quarta aquesta temporada, i afegeix pressió a Rosberg, que lidera la general del Mundial. La diferència entre els dos absoluts dominadors dels darrers temps es redueix a només un punt just en un moment en què Mercedes ha assegurat que no donarà ordres d’equip als seus homes. La renda de l’encara líder havia arribat a ser de 43 punts, per la qual cosa tot queda més que obert ara quan s’està a mitjan campionat. Rosberg va acabar la prova segon, però la Federació Internacional (FIA) el va sancionar amb deu segons pels missatges que li van donar per la ràdio a final de cursa.

La prova va arrencar amb el cotxe de seguretat en aparèixer la pluja al circuit de Silverstone, però res va alterar la marxa de Mercedes, amb un Hamilton que va exercir de dominador de principi a final, ja que en tres voltes va posar terreny per mig respecte dels perseguidors. Verstappen, de la seva banda, està sent l’alternativa als Mercedes i va estar per davant de Rosberg fins que el sol va sortir. Amb tot, la sanció a Rosberg li va acabar donant la segona plaça.

L’australià de Red Bull Daniel Ricciardo va ser quart, seguit pel finlandès de Ferrari Kimi Raikkonen. L’espanyol Fernando Alondo (McLaren-Honda) continua lluny dels millors i sortint des de la novena posició va acabar en la tretzena plaça després de patir una sortida de pista.

tracking