Futbol

França i Portugal busquen el títol

Per als gals seria la tercera victòria i els lusitans s’estrenarian en un gran torneig

França i Portugal busquen el títol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

França o Portugal. Europa busca aquesta nit (21 hores) a París nou campió després de vuit anys de domini d’Espanya. Els francesos intentaran sumar el seu tercer títol als del 1984 i el 2000 i igualar al palmarès Alemanya i Espanya, i Portugal estrenar-se en una gran competició internacional i treure’s, de pas, l’espina clavada de la dura derrota a Lisboa contra Grècia el 2004.

“Portugal guanyarà el seu primer trofeu important”, va assegurar ahir Cristiano Ronaldo. El madridista va traslladar tota la pressió a França, “gran favorita perquè juga a casa”. Ronaldo té també avui l’opció de fer història en l’àmbit individual si aconsegueix igualar els nou gols que encara mantenen Michel Platini com a màxim golejador històric del torneig. “No vull obsessionar-me amb els rècords. Van arribant. Està bé aconseguir-los però res més. Em sento bé, jove i fort, així que el que em preocupa és aconseguir aquest èxit”, hi va afegir.

A la posició de central es troba la gran incògnita dels onzes d’avui. Pepe es va entrenar i apunta a titular en el combinat lusità, mentre que el nou jugador del Barça Samuel Umtiti podria mantenir-se a l’eix de la defensa gal·la després del gran paper als quarts i les semifinals. Didier Deschamps va declarar, preguntat sobre Ronaldo, que “encara no existeix un pla per frenar-lo”, però tot i això confia en les possibilitats dels seus homes: “No hi ha res més bonic que guanyar. Tot s’ha fet per arribar fins aquí.”

tracking