L'amfitrió, a la final

França derrota Alemanya amb dos gols de Griezmann i buscarà el títol diumenge davant Portugal

França, l’amfitriona de l’Euro 2016, es veurà les cares amb Portugal a la final de diumenge a Saint Denis per aixecar el ceptre continental després de superar ahir Alemanya a la segona semifinal del torneig per 0 a 2. Dues dianes del màxim golejador de la competició, Antoine Griezmann, van tombar la vigent campiona del món en un matx obert que van acabar decidint els detalls i en el qual els francesos van exhibir múscul.

L’enfrontament va ser bastant més vistós que el que un dia abans havien disputat Portugal i Gal·les, amb dos rivals més llançats a l’atac. Només arrencar Neuer ja va haver de treure una mà després d’una bona rematada de Griezmann i abans del quart d’hora el torn li arribava a Lloris, que va desviar un xut ajustat d’Emre Can. Van seguir intervenint amb encert els porters en una primera part que va viure un tram de domini alemany, amb els amfitrions sense possibilitats de combinar en atac. Però els minuts finals van ser més per als francesos, amb una rematada de Griezmann que va anar a fora i un Giroud lent per finalitzar una acció que ell mateix havia generat. El gol, en una jugada que va acabar resultant decisiva, va arribar fregant el descans. Schwensteiger va allargar el braç tocant la pilota amb la mà i impedint una rematada de cap d’Evra dins l’àrea. Penal que va assumir Griezmann, el màxim golejador del campionat, que va transformar enganyant Neuer.

La represa va mostrar una Alemanya a la recerca de l’empat un cop es va treure de sobre una bona sortida dels francesos. Però els de Joachim Löw no tenien excessiva clarividència mentre l’equip francès sempre buscava l’oportunitat del contraatac. Els homes que dirigeix Didier Deschamps es trobaven còmodes i Griezmann va trobar el segon gol, la sentència, a dinou minuts per al final. Va ser en una recuperació de Pogba a l’àrea alemanya. El migcampista va aconseguir desbordar Mustafi, que havia rellevat el lesionat Boateng, per treure una centrada que Neuer desviava massa curt. Griezmann, en boca de gol, rematava sense complicacions i complicava molt la situació al rival.

Els alemanys van fer gala del seu esperit de lluita i Kimmich, amb un xut al pal, va estar a punt de fer entrar els seus en el partit poc després. Hi va haver més ocasions alemanyes i algun contraatac per als francesos, que ja havien decantat la balança i diumenge buscaran la tercera Eurocopa després de les que van guanyar el 1984 i el 2000. Per a Portugal seria la primera.