Ciclisme

Cavendish fa història abans de l'arribada dels Pirineus

Tercer triomf enguany per al britànic, que en suma 28 per 34 de Merckx

Cavendish fa història abans de l'arribada dels Pirineus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mark Cavendish segueix fent història aquesta edició del Tour de França i ja només Eddy Merckx, amb 34, ha sumat més victòries que el velocista britànic a la ronda francesa. El cor­redor de l’equip Dimension Data va sumar ahir el tercer triomf d’enguany en imposar-se en un ajustat esprint a Marcel Kittel, va sumar la seva vint-i-novena victòria i va desempatar amb Bernard Hinault.

L’etapa d’ahir, però, va començar a escalfar-se lluny dels 190 quilòmetres que separaven la Pajon d’Orihac de Montalban. Alberto Contador va assegurar abans de la sortida que el seu company al Tinkoff Roman Kreuziger havia “desobeït ordres d’equip” dimecres per entrar davant del grup dels principats favorits i per davant del madrileny, cap de files, que va cedir 33 segons. “No vam fallar com a equip, va ser una decisió seva”, hi afegia Contador, que un cop acabada l’etapa d’ahir va voler passar pàgina a la polèmica en assegurar que tot “ja estava parlat”.

El belga Van Avermaet, de l’equip BCM, continua vestint el mallot groc que es va enfundar dimecres i que avui defensarà a la primera presa de contacte de la cursa amb els Pirineus, camí de l’arribada diumenge a Arcalís. 162 quilòmetres entre l’Isle-Jourdain i Lac de Payolle, amb un únic port de primera categoria, Aspin, situat a només set quilòmetres de l’arribada.

tracking