Futbol

Portugal, finalista

La selecció que entrena Fernando Santos derrota Gal·les amb gols de Cristiano Ronaldo i Nani, i lluitarà pel títol diumenge

Portugal jugarà diumenge la final de l’Eurocopa de França després de superar Gal·les en una semifinal de molta estratègia i precaució que va decidir-se per 2 a 0 i que va desnivellar el madridista Cristiano Ronaldo amb un gol i una actuació decisiva. L’equip que dirigeix Fernando Santos aspirarà al ceptre continental després de la gran decepció que va significar la final perduda davant de Grècia el 2004, quan exercia d’amfitrió.

Un gran cop de cap del líder de la selecció portuguesa després d’un llançament de cantonada va obrir el marcador en el minut 50 de partit, i ell mateix participava en l’acció del segon gol, que va aconseguir Nani tres minuts més tard, per deixar molt tocats els gal·lesos. La selecció de drac va ser tot cor però no va mostrar gaire capacitat ofensiva. Tot i que els portuguesos no van comptar amb el seu puntal defensiu Pepe, amb problemes físics, van ser sòlids al darrere en un partit en què no hi va haver gran futbol. Els gal·lesos van estar lluny de l’actuació de quarts contra Bèlgica. La por a encaixar un gol va tenallar ambdós conjunts a la primera meitat tot i que els gal·lesos van semblar més insistents. Amb tot, depenien molt de la seva estrella i company de Ronaldo al Madrid, Gareth Bale.

Tot va quedar per a una segona meitat en què va aparèixer l’instint golejador de Cristiano, rematant un córner servit per Guerreiro. El segon va arribar després d’una rematada dura de Cristiano que desviava Nani dins de l’àrea petita.

Gal·les tenia minuts per reaccionar i ho va provar amb més pólvora al davant i avançant posicions, però Portugal va fer gala de molt d’ordre defensiu i no va patir en excés perquè el rival pogués retallar distàncies.

ALEMANYA I FRANÇA, PER A L'ALTRA PLAÇA

Un clàssic del futbol europeu, un sempre vibrant França-Alemanya, decidirà avui a Marsella (21 hores) l’altre finalista de l’Eurocopa. Els francesos volen fer valer la seva condició d’amfitrions i la trajectòria en un torneig en el qual han anat de menys a més i amb homes decisius com Payet, Griezmann i Giroud. De la seva banda, els alemanys, vigents campions del món, apel·len al seu esperit competitiu a les grans cites. Els de Joachim Löw, però, tenen tres baixes importants per enfrontar-se als francesos, la del defensa Hummels, per sanció, i les dels lesionats Khedira i Mario Gómez.