Futbol

L'últim cartutx

Una imminent reunió de socis en què es decidirà sobre la candidatura de Ferré pot desencallar el bloqueig de l’FC Andorra

L'últim cartutxFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els dies vinents seran claus per a la supervivència d’un FC Andorra que torna a viure moments molt crítics. I una reunió de socis que podria ser imminent i en la qual es votaria i es decidiria si la candidatura que encapçala Albert Ferré tira endavant podria desencallar una situació de bloqueig i del tot anòmala. Així es planteja l’escenari des de la junta electoral, que va invalidar la llista de Ferré perquè no complia els estatuts –s’interpreta que tots els membres han de ser socis–.

“La junta electoral vol que l’Andorra sobrevisqui, no vol que desaparegui, i s’està treballant en les solucions”, deia Santiago Marín, que està al capdavant de l’òrgan electoral. Indicava que es va decidir no validar la llista de Fer­ré per uns motius que mantenen vigents, però que “volem posar en mans dels socis la decisió perquè són els amos del club”. Uns socis que hores d’ara són més aviat minsos en nombre, amb un cens que s’estima prop de la vintena i que reflecteix tots els problemes i entrebancs que hi ha en la gestió del club, amb processos a la Batllia després que fa uns anys esclatés la crisi per la gestió de l’anterior junta directiva.

La posició de l’actual president de la gestora, Lluís España, que va ser molt crític amb el grup de Ferré, seria a hores d’ara més procliu a trobar una solució a tot l’embolic. España, que es va posar al capdavant del club quan va esclatar la crisi, ja ha manifestat la seva voluntat de no seguir al capdavant de l’entitat, però també aspira a recuperar els diners que hi ha posat perquè tirés endavant.

Des del grup que encapçala Fer­ré no es llança la tovallola i es considera que l’actual escenari, amb el seu projecte sobre la taula, ha de fer reflexionar tot l’entorn de l’FC Andorra. També creu que si els moviments al voltant del procés electoral, així com anteriors en el si del club, no han estat del tot ortodoxos en l’àmbit reglamentari, es poden deixar enrere pel bé de l’entitat.

Però l’argument a favor que la candidatura de Ferré pugui tirar endavant és a l’equip. El projecte compta amb el suport del cos tècnic, que formen Justo Ruiz i Lucendo, i el gros de jugadors que van acabar la temporada pas­sada a primera catalana. Estan disposats a esperar esdeveniments els dies vinents, però tenen clar que no seguiran sense l’únic projecte que se’ls ha presentat. Justo volia deixar clar que ell no ha muntat “cap candidatura com s’ha anat dient”. Advertia que “el cos tècnic està al costat de l’FC Andorra i amb allò que sigui millor per a l’FC Andorra”, i creu que ara mateix “que aquesta llista tiri endavant és l’única viabilitat que hi veig”. L’entrenador indicava que “s’ha d’agrair a España el que ha fet durant tres anys, perquè s’ha tirat a l’esquena el club durant aquest temps. I hem estat al seu costat”, però hi afegia que si ell ha decidit no seguir el club ha de continuar “amb un pla de viabilitat”. I explicava que amb España fa molt temps que no parla ni li ha presentat cap projecte. El tècnic feia èmfasi que “s’ha presentat una sola candidatura, amb un pla de treball. I a hores d’ara és l’única que ha renovat la il·lusió. Ni els jugadors ni el cos tècnic acceptaran qualsevol condició per seguir al club”.

L’entrenador mostrava una gran preocupació a causa d’una situació que equiparava en gravetat al moment en el qual España va posar-se al capdavant de l’FC Andorra, que estava a punt de desaparèixer.

PLANIFICACIÓ

Pretemporada a l’agost

Justo Ruiz explicava ahir que en l’àmbit esportiu, tot i que la situació no segueix els terminis i la fiabilitat que seria desitjable, està preparat per engegar un nou projecte esportiu per a la temporada 2016-2017 a primera catalana. La pretemporada arrencaria a principi d’agost i hi hauria suficients efectius per tenir un equip competitiu gràcies al compromís dels jugadors que estan esperant. L’entrada de Ferré, però, és clau.

tracking