Atletisme

Clàudia Guri es queda sense plaça per als Jocs de Rio

La saltadora d’altura, que ahir va competir a l’Europeu, hi aspirava en llargada i triple després d’una primera denegació

Clàudia Guri es queda sense plaça per als Jocs de RioArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’atletisme andorrà no tindrà representació femenina als Jocs de Rio de Janeiro després que no s’hagi acceptat la petició d’una plaça d’universalitat per a la saltadora d’altura Clàudia Guri, que havia aconseguit la marca mínima exigida pel Comitè Olímpic Andorrà per optar a la petició. Una primera demanda en altura havia estat denegada per la Federació Internacional i ahir Guri coneixia que tampoc ha prosperat la sol·licitud per a la llargada i el triple salt.

“Era conscient que en tractar-se d’un concurs, la qualificació és molt més complicada. No és una decepció, jo he complert els criteris que em demanava el meu Comitè Olímpic, per tant era una decisió que no depenia de mi”, indicava Guri, que hi afegia que això encara la motiva més “per seguir treballant i a mesura que s’apropin els propers Jocs intentar-hi anar amb una marca superior”. La saltadora va prendre part ahir en el Campionat d’Europa, a Holanda, en què no va poder evitar la darrera plaça i va buscar marca personal –1,80 metres– després d’haver passat el llistó en 1,70 i 1,75 metres. No va poder ser i ho intentarà en el Campionat d’Espanya, a Gijón, a final de mes. El migfondista Pol Moya, que juntament amb el velocista Mikel de Sa competeix avui en el Campionat d’Europa, es queda com a representant de l’atletisme, amb plaça d’universalitat en els 800 metres –amb la mínima del Comitè Olímpic Andorrà–.

D’altra banda, s’està pendent de la demanda feta per als nedadors Pol Arias i Mònica Ramírez. Estan confirmades per a la competició olímpica del Brasil la tiradora de precisió Esther Barrugués i la judoka Laura Sallés, ambdues amb invitació.

tracking