Ciclisme

El Tour més andorrà es posa en marxa al Mont-Saint-Michel

‘Purito’ Rodríguez lidera la nòmina d’onze ciclistes residents que avui seran a la línia de sortida

El Tour més andorrà es posa en marxa al Mont-Saint-Michel

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tour més andorrà començarà avui a rodar al Mont-Saint-Michel destinació París. Seran 23 dies de competició, 21 etapes i 3.535 quilòmetres de recorregut amb tres jornades amb el Principat com a protagonista. La ronda francesa visitarà Andorra per cinquena vegada el dia 10, en la primera gran etapa de muntanya amb final a Arcalís, i després del primer dia de descans reprendrà el seu recorregut amb Escaldes-Engordany com a punt d’origen. El Tour del 2016 també serà el més andorrà pel que fa a corredors. Onze residents iniciaran avui la prova, entre els quals Joaquim Purito Rodríguez.

Després d’un inici de temporada complicat, el corredor català té la ronda gal·la i els propers Jocs Olímpics de Rio com a gran objectiu. Després d’aconseguir dues victòries d’etapa a la darrera edició en quedar-se més aviat del previst sense opcions a la general, als 37 anys, Purito buscarà repetir el podi del 2013, en el qual va pujar al tercer graó, però no renuncia a lluitar per alguna etapa, especialment la que tindrà final al Principat. “Al Tour hi vaig amb ganes però tocant de peus a terra”, declarava el resident aquesta setmana en una entrevista concedida a la premsa espanyola en la qual també assegurava que una victòria a Andorra “seria la bomba, el millor que em podria oferir el Tour i la meva carrera”.

La 103a edició de la prova presenta un cartell de luxe amb tres guanyadors –Chris Froome, Alberto Contador i Vincenzo Nibali– i nou dels deu primers classificats de l’edició de l’any passat. El britànic de l’equip Sky buscarà el seu tercer triomf als Camps Elisis acompanyat d’un equip de luxe amb noms com Vasil Kiryenka, Mikel Landa o Geraint Thomas. Vencedor el 2013 i l’any passat, Froome reconeixia ahir que aconseguir el triplet i retenir el títol “és el repte més gran de la meva carrera” i que una victòria “serà més complicada que l’any passat per la qualitat i la quantitat dels rivals”. El britànic nascut a Kenya considera Nairo Quintana i Alberto Contador “els principals adversaris”, i es mostra segur de les seves possibilitats ben protegit “pel millor equip que hem reunit mai per al Tour de França”.

Quintana, segon classificat la temporada passada, buscarà el salt fins a la primera posició. El colombià, que durant els darrers mesos s’ha deixat veure en diverses ocasions per les carreteres del Principat, no defugia la pressió de considera-se un dels principals aspirants tot i que advertia “que hi ha altres rivals perillosos”. Vicenzo Nibali, Thibaut Pinot, Fabio Aru i Richie Porte es perfiles com a alternatives.

El Tour 2016 arrenca avui amb una etapa òptima per a les ambicions dels esprintadors, de 188 quilòmetres, entre el Mont-Saint-Michel i la platja d’Utah.

tracking