TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Motociclisme

Rubèn Xaus engega un nou projecte al circuit del Pas

L’expilot, que ha arribat a un acord amb l’Automòbil Club, vol impulsar des d’entrenaments d’elit fins a cursos per a aficionats

Rubèn Xaus engega un nou projecte al circuit del PasFacebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expilot Rubèn Xaus vol convertir el circuit del Pas de la Casa en una instal·lació a tenir en compte per a tot tipus d’amants del motociclisme, des dels pilots professionals instal·lats al Principat, una nòmina que va creixent, fins als més amateurs o aficionats al motociclisme que tinguin ganes de provar la velocitat amb intensitat i millorar les seves prestacions sobre la moto. Per tot això ha engegat un nou projecte després d’arribar a un acord amb l’Automòbil Club (ACA) que li permetrà disposar del circuit en temporada estival, per cinc mesos, i desenvolupar les activitats.

Noms de prestigi com el del campió de MotoGP Jorge Lorenzo, que té casa al Principat, ja han passat pel traçat del Pas, que Xaus planteja convertir en un espai útil per als professionals, que acostumen a preparar-se en la disciplina de supermotard o motocros quan tenen forats en el calendari. Té previst fins i tot ubicar-hi un gimnàs per completar les possibilitats d’una instal·lació que presenta la peculiaritat i el reclam de l’altura. Una altra possibilitat és que sigui escenari de cursos de pilotatge i, de fet, el cap de setmana del 16 i 17 de juliol ja n’hi ha un de programat en categories supermotard i naked. I si les coses funcionen fins i tot té en ment impulsar una escola de formació per a joves pilots.

“Comencem a poc a poc, però l’objectiu és que si Andorra hi té vivint pilots de primer nivell pugui comptar amb unes bones instal·lacions i el circuit del Pas crec que pot aconseguir-ho. Es tracta de donar vida a la instal·lació, que hi hagi una proposta de qualitat i que sigui un afegit per al Pas, on s’estan fent coses”, indica Xaus.

A banda de la seva experiència en l’etapa de pilot professional, Xaus ja fa un temps que es dedica en l’àmbit de la formació. Ha muntat una acadèmia de pilotatge amb l’excampió Freddie Spencer amb la que ensenya en diferents circuits –la setmana vinent estarà a Montmeló–. Tanmateix, a través de la seva empresa ofereix assessorament i serveis a les persones que es vulguin instal·lar al Principat, entre ells els esportistes d’elit.

tracking