rIO 2016

La FAN demana plaça per a Mònica Ramírez

Tot i no disposar de la mínima interna, la federació la proposa al COA per als Jocs de Rio

La FAN demana plaça per a Mònica RamírezEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Comitè Olímpic Andorrà (COA) ja disposa dels quatre noms proposats per les federacions d’atletisme (FAA) i natació (FAN) per optar a les quatre places d’universalitat, dues per a cada esport, una en categoria masculina i una altra en femenina, per als propers Jocs Olímpics de Rio. Ahir finalitzava el termini per obtenir les mínimes marcades pel COA i que han aconseguit Pol Moya i Clàudia Guri en atletisme i Pol Arias en natació. La FAN, però, també va proposar el nom de Mònica Ramírez.

Els esportistes que acompa­nyaran les ja confirmades Laura Sallés i Esther Barrugués es donaran a conèixer les properes setmanes, quan la IAAF, la FINA i el COI es pronunciïn sobre les sol·licituds. En atletisme, els dos únics atletes que han aconseguit la mínima que va establir el COA han estat Pol Moya, en els 800 metres lliures, i Clàudia Guri, en el salt d’alçada. Tot i això, la presència de la saltadora a Rio està en dubte, ja que no és habitual la concessió de la invitació en aquesta disciplina.

Pel que fa a la natació, només Pol Arias va aconseguir la marca, en els 1.500 lliures, mentre que Mònica Ramírez es va quedar a prop als 50 metres lliures. Tot i això, la FAN va sol·licitar al COA la invitació per als dos nadadors, en espera de la resposta de la FINA el 5 de juliol vinent. L’obtenció de la mínima, però, no garanteix la participació dels esportistes en les distàncies on han aconseguit el seu millor registre. La FAN ha sol·licitat una plaça per als 400 metres lliures per a Arias i per als 100 per a Ramírez. Fa unes setmanes, el nedador de llarga distància explicava que ja s’estava preparant per a una possible participació en una prova de menor distància a Font Romeu.

QUATRE ATLETES SERAN A L'EUROPEU D'AMSTERDAM

Pol Moya, Clàudia Guri, Mikel de Sa i Carles Gómez seran els representants andor­rans que participaran en el proper Campionat d’Europa d’atletisme, que se celebrarà a Amsterdam del 6 al 10 de juliol, segons va anunciar ahir la federació. Per la seva banda, Pol Moya va ser present el cap de setmana passat al Campionat d’Espanya promesa, celebrat a la localitat de Toledo, on va finalitzar en la tercera posició en els 800 metres lliures amb un temps d’1’52”10.

tracking