Curses de muntanya

Marc Casal obté un vuitè lloc de prestigi a Livigno

El seu germà Òscar també entra en el Top 15 en una prova molt exigent que Sintu Vives completa en la 46a posició

Marc Casal està en un moment dolç. Tercer a la Xina en l’estrena de la Copa del Món, el corredor de l’equip nacional de curses de muntanya va fer ahir un Top 10 a la Livigno Skymarathon, prova del circuit mundial en la modalitat Sky. Casal va ocupar la vuitena posició, amb un temps de 4 h 17’39’’, quedant a més de 22 minuts del vencedor, l’italià i gran favorit Tadei Pivk, campió del món l’any passat.

Òscar Casal no va poder acompanyar el seu germà entre els deu millors, però va finalitzar en una catorzena plaça meritòria, amb un registre de 4 h 28’ 43’’.

La Livigno Skymarathon, que puntuava per primera vegada per a la Copa del Món, va destacar per la seva duresa en els 34 quilòmetres de recorregut, duresa que la pluja va augmentar en la part final. Marc Casal es mostrava “molt content” pel vuitè lloc, al temps que confessava trobar-se “molt cansat. Se m’ha fet llarg Tant a mi com al meu germà quan les curses passen de les dues hores o dues hores i mitja ho notem. És com si ens posessin 40 quilos a sobre, però al final els de darrere també van tocats”. Casal va afegir que s’ha trobat bé en el recorregut i només ha tingut problemes a la segona de les quatre pujades. El seu germà Òscar va començar a patir a la meitat de la cursa i va aprofitar la darrera baixada, bastant llarga, per recuperar posicions. L’altre andorrà a Livigno, Sintu Vives va finalitzar en la 46a posició, amb un temps de 5 h 14’14’’.

La propera cursa dels Casal de Copa del Món serà la Dolomites Skyrace (17 de juliol).