Futbol

Griezmann guia França

El davanter de l’Atlètic de Madrid capgira el gol inicial de penal d’Irlanda i posa els francesos en els quarts contra Anglaterra o Islàndia

Griezmann guia França

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

França va necessitar l’encert d’Antoine Griezmann per certificar l’accés als quarts de final de l’Eurocopa. El davanter de l’Atlètic de Madrid, amb dos gols, va ser clau per capgirar el gol inicial d’Irlanda. I és que els de Martin O’Neil es van avançar en el minut 2 en anotar Robbie Brady un penal innocent provocat per Paul Pogba. França havia de remar a contracorrent. I ho va fer amb el control de la pilota davant una Irlanda que a la primera meitat va pressionar bé, sense deixar pensar els jugadors de Deschamps i que fins i tot va tenir una nova oportunitat per ampliar el marcador, però Lloris va treure una mà salvadora. Ja a la segona meitat, una centrada de Sagna va trobar la rematada a gol de Griezmann, sol. El davanter només va trigar quatre minuts per situar els bleu per davant en aprofitar una deixada de cap d’Olivier Giroud. Amb el gol l’afició local va respirar més tranquil·lament. I més encara quan Irlanda es va quedar amb un home menys per l’expulsió clara de Shane Duffy després d’una falta a Griezmann quan marxava per marcar el tercer. A partir d’aquí només va existir França, que ja espera rival per als quarts, rival que sortirà de l’eliminatòria entre Anglaterra i Islàndia.

Més fàcil que França ho va tenir Alemanya davant Eslovàquia (3-0). El combinat de Joachim Löw, que en la preparació va perdre contra els eslovacs, no es va deixar sorprendre i va demostrar el seu favoritisme des del començament. Els gols de Jerome Boateng i Mario Gómez abans del descans es van completar amb el de Draxler en la represa. Eslovàquia, al final, no va poder més que reconèixer la superioritat dels alemanys, que jugaran contra el vencedor de l’Itàlia-Espanya d’avui. En l’últim duel de la jornada, Bèlgica es va desfer d’Hongria amb més problemes del 0 a 4 del marcador final (gols d’Alderweireld, Batshuayi, Hazard i Carrasco) i jugarà contra Gal·les.

ESPANYA ES JUGA SEGUIR ASPIRANT A TOT CONTRA UNA ITÀLIA ROCOSAS

Itàlia-Espanya. La final de l’Eurocopa de fa quatre anys es repeteix avui (18 h, Telecinco) en vuitens. La selecció de Vicente del Bosque, penalitzada per la derrota contra Croàcia (1-2) s’enfronta a una Itàlia que té ganes de revenja esportiva després del 4 a 0 de la darrera final. Molt es va parlar ahir a la prèvia d’aquell resultat, però Del Bosque va treure-li importància al marcador. “Aquell partit va tenir uns condicionants importants. Itàlia va arribar una mica minvada físicament i van tenir un partit accidentat. No van ser la Itàlia que són ara mateix i ens van beneficiar aleshores”, va assenyalar. Avui, un nou partit, en el que el seleccionador espanyol espera poder “tenir la iniciativa” en el joc. “Tenim en compte que ells tenen molt de joc per les bandes. Estarem una mica pendents de la seva organització de joc, però també m’agradaria portar la iniciativa”, va indicar el tècnic de Salamanca, que va rebutjar el favoritisme que li va donar el seu col·lega, Antonio Conte. “Nosaltres tenim respecte a una selecció molt potent, equilibrada a la nostra i amb el mateix percentatge de favoritisme”. Del Bosque va reconèixer que “hem tingut una fiabilitat gran en el torneig, però el que hem fet fins ara no serveix per al següent partit”. Tot fa indicar que el tècnic espanyol no introduirà canvis a l’onze inicial i seguirà apostant per De Gea a la porteria, mentre que Conte té la baixa de Candreva. Morata jugarà contra sis companys a la Juve.

tracking