Judo

Laura Sallés rep la 'wild card' i competirà als Jocs

La comissió tripartita (Federació Internacional, comitè organitzador i COI) confirma la plaça per a la lluitadora

Laura Sallés rep la 'wild car' i competirà als JocsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Laura Sallés serà olímpica. La judoka andorrana, que fa quatre anys va acompanyar a Londres Dani Garcia, canviarà els papers l’agost vinent i serà ella la que competirà als Jocs de Rio, amb l’entrenador al costat del tatami. Sallés va rebre dimecres la confirmació que rebia la wild card per part de la comissió tripartita que formen la IJF (International Judo Federation), el comitè organitzadors dels Jocs i el COI. A Andorra, el COA va acceptar la invitació i Sallés se suma a la tiradora Esther Barrugués com a esportista amb plaça garantida per a Rio.

“És el que m’esperava. Jo entrenava com si hi anés, però sempre tenies aquest dubte fins que no reps la confirmació. Ara seguiré entrenant fort. Quan m’ho van dir va ser com treure’m un pes de sobre, em vaig quedar molt alleujada”, explicava Sallés des de València, on es prepara. “Anar als Jocs és el somni de qualsevol esportista. És el més gran que et pot passar”, assegurava.

Sallés ja no competirà més abans dels Jocs i se centrarà en els entrenaments. A principis de juliol participarà en una estada de màxim nivell a Castelldefels que es fa cada any, i ja de tornada a València entrenarà amb l’equip japonès, abans d’arribar a la concentració preolímpica. La lluitadora estarà acompanyada durant la preparació pel tècnic Dani Garcia. “S’ho mereix”, assenyalava ahir Garcia. “Ha trigat una mica a arribar la wild card, però ja està confirmada”, va afegir.

Laura Sallés, de 30 anys, competeix en la categoria de -63 quilos i ocupa el lloc 74 en el rànquing mundial de la IJF.

tracking