Poliesportiu

Més expectació que mai

Les principals cites esportives de l’estiu superen els seus registres d’inscripcions i aspiren a esgotar les places

Més expectació que maiFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra es prepara per un estiu esportiu multitudinari i no només per l’atractiu especial de l’ar­ribada del Tour de França, un Mundial de Trial consolidat amb 20 anys a l’esquena o la Copa del Món de BTT a Vallnord el mes de setembre. Les quatre grans cites esportives de l’estiu, algunes d’elles punts de trobada entre professionals i amants de l’esport, encaren les últimes setmanes abans de la seva celebració amb xifres de rècord pel que fa a la participació.

La 39a edició de la Volta als Ports aixecarà diumenge 3 el teló de la temporada estival de grans cites esportives. A falta d’una setmana per tancar inscripcions, la prova ja havia assolit els 1.100 participants de l’edició del 2015 i esperava poder tancar les 1.300 que l’organització ha establert com a màxim. “Ens agrada anar creixent any rere any”, explicava el director de la cursa, Gerard Riart, que feia especial èmfasi en el creixement sostingut que es busca. “Anar creixent sobre els 200 participants cada any és la millor manera que tothom que vingui guardi el millor record possible del país”, indicava Riart. En aquest sentit, la prova ha organitzat un nou village on es podran trobar productes nacionals i diverses activitats lúdiques per atorgar-li un aire més familiar.

Més de 3.000 persones, procedents de 40 països, participaran a la vuitena edició de l’Andorra Ultra Trail que tindrà lloc del 14 al 17 de juliol. La prova va esgotar inscripcions per a les seves quatre curses dos mesos abans de la seva disputa i encara resten places disponibles per a la marxa popular Solidaritrail, que ja supera els 400 inscrits segons explicava ahir Valérie Lafleur, alma mater de la prova juntament amb Gerard Martínez.

Tot just aquesta setmana, els Andorra Outdoor Games anunciaven que resten menys de 100 places per completar les inscripcions per a la Trial Pic Negre. A falta d’un mes i mig per la disputada de les tres proves de les quals consta la cita ja s’han superat els 1.120 participants que van formar part d’algunes de les cinc proves programades. Enguany, explica Miguel Lorenzo, director de la prova, els Outdoor Games s’han reformulat. “Hem trobat una fórmula que enganxa. La Triatló sempre ha tingut molt d’èxit i la mountain bike és una modalitat a explotar, que encara té molt recorregut per endavant”, explicava el representant de l’empresa Win Sports, satisfet per “consolidar els Outdoor Games en el calendari andorrà i català”.

També espera tancar inscripcions La Purito Andorra 2016 Gran Premi Andbank que es disputarà els dies 13 i 14 d’agost i que amb 1.500 inscrits ja ha superat amb escreix el miler de cor­redors d’una primera edició. Els organitzadors de la prova, de caràcter purament festiu, indicaven recentment en la seva presentació que confien a poder assolir els 2.000 participants, atrets pel que representa per als amants del cicloturisme la marca Purito.

Esdeveniments destacats de l’estiu

3 de juliol

39a edició de la volta als ports

Amb part del recorregut del pas del Tour de França pel Principat com a gran atractiu, la prova espera assolir els 1.300 corredors, 200 més que en l’edició del passat 2015.

Del 14 al 17 de juliol

Vuitena Andorra Ultra Trail

La prova va completar les places disponibles amb dos mesos d’antel·lació. 450 corredors seran a la Ronda dels Cims, 750 a la Marató, i 500 a la Celestrail i a la Mític.

23 i 24 de juliol

Els nous Andorra Outdoor Games

Tot i passar de cinc a tres proves, els Outdoor Games ja han superat els 1.120 participants de l’any passat. La Triatló s’apropa als 450 i el Challenge MTB als 300 corredors.

14 d’agost

Segona edició de la marxa Purito

La marxa cicloturista va néixer l’any passat amb l’objectiu de reunir 500 corredors i va superar el miler. Enguany ja compta amb 1.500 inscrits i espera arribar als 2.000.

tracking