TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Bàsquet 3x3

Andorra afronta el classificatori amb l'ambició d'entrar a l'Europeu

L’objectiu és classificar-se per a les semifinals per obtenir el bitllet

Andorra afronta el classificatori amb l'ambició d'entrar a l'EuropeuXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Aspirem a tot.” Aquest era el missatge ahir del seleccionador masculí absolut de bàsquet 3x3, Pere Pràxedes, amb vista a la fase classificatòria per a l’Europeu que es disputarà el cap de setmana a la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany, on l’escenari ja està pràcticament preparat. Aquest “aspirar a tot” implica classificar-se per a les semifinals de la competició, que garanteixen el bitllet per a l’Europeu. Pràxedes ha apostat per Xavi Galera, Esteve Malet, Jordi Olcina i Rafa Casals per formar l’equip, tot i que va recordar que “els nou jugadors amb què hem treballat tenen nivell per estar a la selecció. Sense ells seria impossible el treball que hem fet”. Andorra ha quedat emparellat en un grup amb Ucraïna, Bielorússia i Txèquia. En noies, Anna Busquet ha apostat per Eva Vilarrubla, Alba Pla, Patrícia Vicente i Clàudia Brunet. Les rivals seran Suïssa, Bielorússia i Eslovènia.

Manel Fernàndez, president de la federació, que es va mostrar encantat de poder disposar de les pistes del Clot d’Emprivat per entrenar, va ser també ambiciós. “Si aspirem a semifinals? Sempre. I més enguany. Una altra cosa és que quan competeixes passa el que passa i qualsevol país pot guanyar un altre. És el que té el 3x3. Són partits curts, intensos, i pots perdre amb qualsevol. Nos­altres tenim clar que hem fet un esforç important, tant la federació com els jugadors”.

Sobre l’organització, Fernàndez reconeixia que “preferiria organitzar els vint i escaig o trenta Europeus C que hem organitzat al Poliesportiu que no això. Hi ha un manual d’organització que inclou moltíssimes coses. Tenim moltíssima responsabilitat, però estem treballant molt dur tot un grup de gent des de fa molts dies i estic segur que ho farem molt bé”. El torneig, amb 17 països i 46 partits programats, omplirà de bàsquet 3x3 Escaldes i la plaça Coprínceps, amb unes graderies per a 3.090 persones.

La cònsol major escaldenca, Trini Marín, va destacar l’aposta de la parròquia per un esport, “que comença a tenir el seu èxit. Aquestes pistes estan obertes a tothom”.

tracking