Shermadini, renovatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La continuïtat de Giorgi Shermadini era la gran prioritat del MoraBanc Andorra amb vista a donar forma al projecte de la temporada 2016-2017 i ahir es va fer oficial molt més aviat del que pronosticaven les previsions més optimistes. El pivot georgià seguirà a les ordres de Joan Peñarroya un any més.

“Estem molt contents. Ens havíem marcat la seva renovació com a primer gran objectiu i feia molt de temps que la treballàvem”, declarava ahir el director esportiu del MoraBanc, Francesc Solana, que no podia amagar certa sorpresa per la celeritat dels esdeveniments. “No esperàvem que fos tan ràpid, però a partir d’ara podrem desenvolupar més coses”, hi afegia. El mateix Solana advertia un cop acabada la temporada de les dificultats a l’hora de poder assegurar la continuïtat d’un dels pivots més determinants de la lliga ACB davant del més que possible interès de clubs amb més potencial econòmic, i assegurava també llavors que la resolució del futur del georgià aniria per a llarg. El màxim responsable esportiu indicava també llavors que els factors extraesportius adquirien un pes transcendental a l’hora de convèncer el jugador. Uns factors que finalment han estat determinants. Fonts properes a Shermadini reconeixien aquesta mateixa setmana al Diari que el jugador i la seva família s’han trobat molt a gust al Principat aquest primer any i deixaven entreveure la bona predisposició del pivot a acceptar la proposta de renovació que tenia sobre la taula –amb la pertinent millora econòmica– per prolongar la seva etapa andorrana. I és que recentment, el nom de Shermadini havia estat relacionat amb el del València en diversos mitjans com a possible relleu d’un dels altres pivots que més impacte han causat a la lliga aquesta temporada, el nord-americà Juntin Hamilton, que amb molta probabilitat provarà l’aventura de l’NBA.

La temporada passada, Giorgi Shermadini, de 27 anys i 2,16 metres, va signar 13,11 punts i 6 rebots de mitjana en els 34 partits disputats, valorant 16,9 punts que el van convertir en un dels líders de la competició en aquest apartat, només superat per Dejan Musli (Manresa, 19,7), Ioannis Bourousis (Baskonia, 18,9), Gustavo Ayón (Reial Madrid, 17,3) i Ante Tomic (Barça, 16,3). El cinc també va ser nomenat MVP de la jornada 30 en la seva segona experiència a la lliga espanyola –després de militar al CAI Saragossa la temporada 2013-2014–, a la qual va arribar procedent del Vitasnella Cantú italià. Shermadini, dues vegades campió d’Europa, amb el Panathinaikos i l’Olympiacos, també va vestir la samarreta d’equips de prestigi en l’àmbit continental com l’Olimpija de Ljubljana i el Maccabi de Tel Aviv.

“Sempre hem parlat de Shermadini com el nostre referent i teníem la intenció de seguir-ho fent”, reconeixia un Francesc Solana que considera que amb la renovació del pivot i l’arribada del base francès Andrew Albicy “la columna vertebral de l’equip amb vista a la propera temporada queda molt ben coberta, tal com la volíem”. La plantilla del MoraBanc 2016-2017 que dirigirà un any més Joan Peñarroya va prenent forma a mesura que avancen les setmanes, un cop renovats el tècnic i el pivot una temporada, tancat Albicy com a relleu de Víctor Sada a la direcció de joc i amb l’arribada la setmana passada del també base Guille Colom per a dues campanyes, després d’un any de cessió al Peñas Huesca de la lliga LEB or. La feina als despatxos del club, però, es preveu intensa durant tot l’estiu. A més del renovat Shermadini, Albicy i Guille Colom només David Navarro, Beto i Vojdan Stonajovski tenen contracte en vigor tot i que els dos últims disposen de clàusules de sortida.

tracking