Esquí de muntanya

Premi doble

La Font Blanca tornarà a obrir l’any vinent el calendari de la Copa del Món segons va decidir ahir la federació internacional

Premi dobleXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’assemblea general de la ISMF (Intenational Ski Mountaineering Federation), celebrada durant el cap de setmana passat a Albufeira (Portugal) ha premiat la feina de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), incloent un any més la Font Blanca en el calendari de la Copa del Món d’esquí de muntanya. La prova andor­rana, que es disputarà en les modalitats individual i vertical, arribarà els dies 21 i 22 de gener de l’any vinent i serà la primera del circuit internacional de Copa del Món, que inclou quatre escenaris més, entre ells, i com a novetat, Turquia. Jaume Esteve, president de la FAM, apuntava des de Portugal que “estava més o menys aparaulat que la Font Blanca repetís a la Copa del Món, però és l’assemblea la que ha de validar el calendari i així ha estat. Enguany teníem competència perquè hi havia Espanya que també hi postulava i a la ISMF li costa portar dues curses als Pirineus, però finalment ens han mantingut a nosaltres i la Vall d’Aran tancarà la temporada”. Alpe d’Huez, Erzincan, a Turquia, i la Mondolé Ski Alp, a Prato Nevoso (Itàlia) completen el calendari.

Sobre la Font Blanca, Esteve va assenyalar que “és una de les proves més importants del calendari i està molt consolidada, d’aquí que comptin amb nosaltres. Estem ben situats”. On no apareixerà Andorra és al circuit de les ISMF Series, una mena de segona divisió de l’esquí de muntanya. Al respecte, Esteve va comentar que “mirarem de parlar amb els clubs del país per veure si algun està interessat a organitzar alguna prova d’aquest nivell. Hauria de ser alguna de les que formen la Copa d’Andorra. Ara es vol donar també un impuls a les ISMF Series”.

Organitzadors l’any vinent

El president de la FAM tornarà d’Albufeira amb l’encàrrec d’acollir al Principat l’Assemblea General de la ISMF de l’any vinent. L’escenari serà Andorra la Vella, en un lloc encara per determinar. “Hem fet la presentació i s’ha acceptat la nostra candidatura. Serà al mes de juny, del 16 al 18, de divendres a diumenge. La ISMF la integren 31 països i pensem que hi poden assistir entre 20 i 25. No tots hi prenen part”, assegurava Esteve.

La decisió de l’assemblea va ser una més de les que es van prendre ahir, entre les que destaquen la ratificació de la celebració al febrer dels Campionats del Món a Transcavallo i Alpago (Itàlia), a l’hora que va donar l’inici a un rànquing mundial permanent, a l’estil del tennis, que sumarà els punts que s’aconseguiran en les proves de la Copa del Món, les ISMF Series i el circuit de The Grande Course (Pierra Menta, Adamello Ski Race i Mezzalama el 2017), que la temporada vinent tindrà també el seu rànquing particular. A Albufeira es va recordar que a l’agost es decidirà si la ISMF entra a formar part com a membre de ple dret del Comitè Olímpic Internacional i s’apropa a debutar als Jocs.

LA FEDERACIÓ MANTÉ EL COS TÈCNIC DE L'EQUIP NACIONAL AMB MARC PIMIENTA DE SELECCIONADOR

La Federació Andorrana de Muntanyisme, presidida per Jaume Esteve, manté l’aposta per la continuïtat del cos tècnic de la secció d’esquí de muntanya. D’aquesta manera, Marc Pimienta seguirà l’hivern vinent com a seleccionador i màxim responsable, ajudat per Ferran Vila i Xavi Comas, que s’encarreguen de l’equip sènior i dels júniors.

L’equip nacional ha conegut fa uns dies la baixa de Jaume Planella i Inka Bellés, que han deixat la competició d’alt nivell als 22 anys. Amb tot, la federació confia en les possibilitats de l’equip, que en principi no presentarà canvis substancials. En tot cas, algun dels joves podria fer el salt a la categoria absoluta. L’exigència màxima tornarà a ser la prioritat.

tracking