Futbol

Bartomeu 'fitxa' a Andorra

Cerni Areny és directiu des del setembre passat de la comissió de Penyes de l’FC Barcelona, entitat de la qual també forma part l’excònsol de Sant Julià, Manel Torrentallé

Bartomeu 'fitxa' a AndorraXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra està molt ben representada a la comissió de Penyes de l’FC Barcelona, entitat que col·labora amb la junta directiva per representar el club en diferents esdeveniments. A la presència de l’excònsol menor de Sant Julià, Manel Torrentallé des del febrer de l’any 2011, s’ha d’afegir l’arribada del lauredià Cerni Areny, nomenat en el càrrec oficialment el setembre passat. A Torrentallé i Areny, de 41 anys, s’hi sumen en la comissió Elvira Pou, Griselda Soteras, Manel Costa i Xavier Ilincheta. De sis integrants, dos d’Andorra. I l’últim, un fitxatge directe del president, Josep Maria Bartomeu.

“Amb el Josep Maria hi ha amistat de fa molts anys. Vaig col·laborar ja amb ell quan eren les eleccions en què va anar amb Joan Laporta i Sandro Rosell. Amb el temps ens hem anat veient, el Barça també ens ha lligat i en un moment donat em va fer la proposta d’entrar a l’àrea social i culer com sóc no la podia rebutjar”, explica Areny. De moment ha representat el club en tres sortides (Artés, Artesa i Manlleu) i ahir va ser la quarta, en l’aniversari de la Penya Blaugrana Principat d’Andorra. “Si és fàcil amb els èxits esportius representar el club? No cregui... Al club sempre hi ha colors i quan arribes a segons quina penya sempre hi ha algun comentari en contra, però generalment aquestes trobades són de festa i hi ha molt bon ambient”.

Més ambient a Andorra

Per a Cerni Areny, que treballa a Andorra Telecom i és el cap de projecte de l’edifici The Cloud, el barcelonisme a Andorra “s’ha de treballar. Recordo que quan era petit es respirava més l’ambient culer, segurament perquè el Barça venia a fer la pretemporada al país. Ara hem de treballar tots plegats, des de les Penyes i des del club per mirar d’organitzar més esdeveniments i respirar una mica més d’ambient blaugrana que ara sembla que està una mica apagadet”. Dues són les penyes actives a Andorra, la degana i la Ciberpenya, mentre que la Penya Barcelonista de la Massana està aturada segons el club. En total, 1.100 socis del Barça resideixen al país. “És una xifra molt important”, assegura Areny.

Esportivament, el directiu de la comissió de Penyes es confessa admirador de Luis Enrique –“és el millor entrenador que hem tingut mai”–, confia que Neymar acabi renovant “per mantenir un Barça amb els tres millors davanters del món” i no li agrada que li recordin que la Champions ha anat a parar a les vitrines del Reial Madrid. Prefereix recordar els quatre títols blaugrana (Mundial de Clubs, Supercopa d’Europa, Lliga i Copa del Rei). De Josep Maria Bartomeu, Areny comenta que “és una persona molt propera, no té un no per a ningú. Sempre és atent. He conegut uns quants presidents del Barça i el Josep Maria és la persona més propera que he vist mai”. Amb això, el directiu aprofitarà per demanar-li que la junta vingui a fer una reunió itinerant al Principat, vella aspiració que volia impulsar l’exdirectiu Ramon Cierco.

LA PENYA BLAUGRANA PRINCIPAT D'ANDORRA CELEBRA AMB UN DINAR DE GERMANOR EL 55È ANIVERSARI

La Penya Blaugrana Principat d’Andorra, presidida per Jaume Puig Angrill, va celebrar ahir amb un dinar de germanor al Centre de Congressos d’Andorra la Vella el 55è aniversari de la seva fundació. A l’acte, al qual hi va assistir Cerni Areny en representació del Barça amb la darrera Copa del Rei, hi van prendre part una cinquantena de socis i aficionats del Barça. Areny va explicar que la Penya Blaugrana del Principat és la més antiga de les que formen part de la Federació de Penyes de Ponent Nord i Andorra i és la 23a quant a antiguitat de les 1.250 penyes del Barça repartides arreu del món. L’entitat, amb seu social a Santa Coloma, compta enguany amb uns 180 associats.

tracking