Atletisme

Una lesió deixa Cristina Llovera sense opcions per als Jocs de Rio

Pateix un edema ossi a l’esquena i ha de descansar com a mínim un mes

Una lesió deixa Cristina Llovera sense opcions per als Jocs de Rio

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La velocista Cristina Llovera s’acomiada de la lluita per la wild card per als Jocs de Rio. Una lesió a l’esquena l’obligarà a aturar-se com a mínim un mes, per la qual cosa es perd la temporada d’estiu i l’opció olímpica, per a la qual lluitava principalment amb la saltadora Clà­udia Guri.

Llovera arrossegava molèsties a la part baixa de l’esquena des de feia temps i de fet en el Campionat dels petits països de fa uns dies va estar lluny del seu millor nivell. Després de fer proves s’han trobat diverses lesions, entre les quals un edema ossi que demana rehabilitació i repòs per a les setmanes vinents. No es descarta que hi hagi una fractura, que podria complicar més la situació.

La baixa de Llovera deixa la wild card olímpica per a l’atletisme femení pràcticament en mans de Guri, que ja té la mínima interna que exigeix el Comitè Olímpic Andorrà (COA). S’haurà de veure si la marca li serveix per ser admesa en el concurs d’altura i els organismes internacionals, que poden triar en funció de proves i inscripcions, li concedeixen plaça. La també velocista Estefania Sebastián seria hores d’ara l’altra competidora amb alguna possibilitat d’obtenir la mínima interna.

D’altra banda, sis atletes prendran part fora de concurs en el Trofeu Federacions de la Federació Espanyola demà a Madrid. L’objectiu és tenir la mínima de la Federació Andorrana per poder participar en l’Europeu d’Amsterdam –Guri i el migfondista Pol Moya ja la tenen–. A Madrid hi haurà Mikel de Sa, Kevin Poulet, Miquel Vílchez, Carles Gómez i Sebastián i Guri. També es provarà de batre el rècord d’Andorra de 4x100, i hi haurà els joves Leo Sangrà i Maria Morató, que estaran en els 100 metres extra que es fa per als rellevistes.

tracking