Futbol

Griezmann i Payet posen fi a la resistència d'Albània

França és la primera selecció classificada per als vuitens després d’imposar-se en els minuts finals als albanesos

França està jugant amb foc a l’Eurocopa, però de moment no s’ha cremat. Si contra Romania va ser Payet el salvador, ahir li va tocar el torn a Griezmann, que va obrir el marcador en el minut 89 per sentenciar una Albània, que va acabar de claudicar amb un segon gol de Payet (95’). Massa càstig per als albanesos, que van oferir una bona imatge a Marsella. I premi per a França, primera classificada per als vuitens de final, amb 6 punts.

El combinat bleu va millorar a la segona part –a la primera Albània va sorprendre pel seu joc, creant ocasions i sense patir al dar­rere–, però no va ser fins als darrers minuts que va noquejar Albània davant el deliri de l’afició local. En l’altre duel del grup A Romania i Suïssa van empatar a 1, marcador que impedia als helvètics classificar-se per primera vegada per als vuitens d’una Eurocopa. Romania es va avançar a la primera part amb un gol de penal de Stancu i l’empat suís no arribaria fins a la segona meitat gràcies a un xut de Mehmmedi. Tot i que els centreeuropeus ho van intentar, l’empat no es va moure. En l’únic partit del grup B, Rússia va perdre contra Eslovàquia (1-2), que no podia cedir després de la derrota inaugural. Els eslovacs van tenir en Hamsik el millor home i en una gran primera part van decidir el matx (2-0, el segon de Weiss). El gol de Glushakov no va servir per a res. Avui, Anglaterra-Gal·les (15 h).