Alpinisme

Domi Trastoy intentarà coronar el K-2, la segona muntanya més alta del món

Domi Trastoy intentarà coronar el K-2, la segona muntanya més alta del món

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Domi Trastoy ha arrencat aquesta setmana un repte d’envergadura alpinística per afegir en el seu currículum, on ja hi figura el cim de l’Everest, la muntanya més alta del món. L’alpinista lauredià ja ha sortit cap cap al Nepal, on vol intentar assolir el K-2, la muntanya que està just per sota de l’Everest, amb 8.611 metres d’altura i que es troba situada al Ka­rakoram, una secció de la serralada de l’Himàlaia.

Al contrari que el 2013, quan va assolir l’Everest (8.848 metres), l’alpinista ha portat amb molta confidencialitat el projecte, que es feia públic ahir a través de les xarxes socials amb algunes referències de part dels amics i de la família. No es van donar detalls de l’expedició, però com és ineludible a Trastoy li tocarà viure un temps d’aclimatació per fer les posteriors aproximacions i un atac al cim, que podria arribar el mes vinent.

L’alpinista torna a fixar-se un objectiu ambiciós després de convertir-se en el primer andor­rà a assolir el sostre del món. Ja havia expressat la intenció d’intentar un cim important i finalment s’ha decidit per una muntanya que no ha pujat cap andorrà. Tot i tenir menys metres que l’Everest es considera més difícil per la seva meteorologia i per una major altura comparativa respecte del ter­reny que l’envolta.

tracking