Rugbi

Salvat per la campana

El comitè Migdia Pirineus comunica al VPC que es manté a promoció d’honor per la compensació d’ascensos i descensos

Salvat per la campanaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comitè Migdia Pirineus ha anat per feina i ja ha fet una primera composició de les poules per a la temporada vinent. La gran novetat és que el VPC Andorra manté la categoria i jugarà una temporada més a promoció d’honor, sense consumar el descens esportiu a primera sèrie. La raó de la salvació d’última hora cal buscar-la, explicava ahir el president del club, Pep Escolà, en la compensació d’ascensos i descensos en les categories superiors. Així, han pujat tres equips d’honor a federal 3 i només n’ha baixat un, la qual cosa ha comportat que només baixin dos equips de promoció d’honor i el VPC s’ha mantingut perquè era el que tenia el millor coeficient dels que havien perdut la categoria.

“Ahir mateix ens van confirmar via correu electrònic que seguiríem jugant a promoció d’honor. Crec que s’ha fet justícia. No ens mereixíem baixar, ni per mèrits ni per determinades circumstàncies com lesions i algunes actuacions que feien que semblés que a algú li interessava que baixéssim”, comentava Escolà, que va explicar que el club havia enviat un informe al comitè reunint els mèrits de l’entitat per salvar-se (ser un equip complidor a l’hora del pagament de les fitxes, tenir una base important, no crear problemes extraesportius...).

Escolà, acompanyat en la compareixença pel gerent, Dani Raya, va fer cinc cèntims de la planificació de la plantilla. Així, va assenyalar que “després de tres anys crec que podrem realitzar el projecte amb el qual vam entrar. Tècnics de la casa, majoria de jugadors d’Andorra i uns quants reforços de qualitat i al lloc en què fan falta. Pràcticament tenim seixanta fitxes confirmades, amb gent que recuperem i d’altres que no pleguen”.

Raya hi va afegir que el VPC manté converses amb cinc jugadors provinents del mercat francès i amb un perfil clar, “joves i que vingui a millorar el que tenim”. Les posicions a reforçar serien les de mig de melé, coixa per la retirada de Xepi Garcia, ara entrenador principal, i a les línies de tres quarts i segona línia. Per Raya, “l’objectiu que tenim ara no és tant pujar, pujar, pujar, com ser competitius i anar partit a partit. Guanyar els de casa i ser competitius a fora”. En la poule 1 provisional ideada del comitè, el VPC compartiria lliga amb el Villeneuve Paréage, Portet, Saint Lys, TEC, Saint Orens, Lézat, Cazeres/Fousseret, Isle-en-Dodon i Saint Foy de Peyrolieres, els dos últims ascendits de primera sèrie.

Partits en dissabte

Escolà va avançar que la intenció del VPC seria jugar el màxim de partits els dissabtes a la tarda, ja que considera que hi haurà més afluència d’espectadors a l’Estadi Nacional, en lloc del tradicional horari de diumenge a les tres. Poder dur a terme aquest canvi dependrà en bona part de la voluntat dels rivals. De moment, el calendari encara no està confeccionat.

LES SELECCIONS FEMENINES TORNEN DE MONTAUBAN AMB UNA ÚNICA VITÒRIA I BONA PREPARACIÓ

Les seleccions femenines sènior i sub-18 van participar dissabte al Montauban Rugby Sevens, un torneig amb força nivell en el qual van aconseguir una única victòria. L’equip absolut, que es va desplaçar amb nou jugadores, va imposar-se a l’FCTT per ocupar la penúltima posició, mentre que el sub-18 va derrotar el TCMS per acabar quart classificat. “El nivell era molt alt. L’Speed Rennes, que va guanyar en les dues categories, és una selecció de la Bretanya. A nosaltres aquest torneig ens ha anat molt bé per preparar l’Europeu”, comentava ahir el seleccionador, Jeannot Martinho. La selecció absoluta jugarà a Bòsnia al juliol i la sub-18, en el seu primer any, debutarà al setembre a Vichy.

tracking