Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Reportatge

Fugint d'Alcatraz

San Francisco va viure diumenge un triatló molt particular: l’Escape from Alcatraz, que surt a tocar de la mítica presó. Allà hi van ser tres membres del Triat­ló Andorra, Vilja Larme, Jordi Cerro i Alfonso Torreño. I van completar la fugida.

Fugint d'AlcatrazT.A.

Un vaixell condueix els participants a tocar del conegut penal nord-americà, situat en una illa propera de la ciutat, i allà comença el repte dels 2.000 participants de la prova, que es con­sidera com una de les més complicades del món per la seva duresa –2,4 quilòmetres nedant, 28,9 en bicicleta i 12,8 de cursa a peu–. Els triat­letes d’Andorra la van salvar amb un 65è lloc per a Jordi Cerro –novè del seu grup d’edat–, el 169è per a Alfonso Torreño –27è del grup d’edat– i el 347è per a Vilja Larme, que es va col·locar en la 41 posició de la classificació femenina i sisena del seu grup d’edat.

Els corrents i la baixa temperatura de l’aigua plantegen les primeres dificultats als competidors, i a Cerro i Torreño diumenge se’ls van afegir problemes d’orientació en aquesta secció que els van fer perdre temps d’inici. Van poder corregir-ho en les altres disciplines, i la bicicleta va ser de lluny la millor part per a Cerro, que va remuntar. Larme va brillar en la cursa i va estar menys entonada en les altres dues seccions. Però registres al marge, ser finishers ja va ser el premi en una prova amb particularitats, com una part del tram d’atletisme en què s’ha de córrer per sorra i vèncer escales.

“El circuit de bicicleta i el de cursa és ideal per als triatletes d’Andor­ra, té moltes rampes”, deia un Cerro satisfet de l’experiència, que no dubtaria a repetir si no fos perquè la prova surt cara. “L’ambient és espectacular”, afegia d’una triatló amb nom i escenari de pel·lícula.

DESÈ LLOC EN EL CAMPIONAT DE CATALUNYA DE RELLEUS

L’equip del Triatló Andorra format per Àlex Saura, Jan Missé i Nacho Ortiz va ser desè de la categoria elit en el Campionat de Catalunya de relleus, disputat diumenge passat a Pineda de Mar. Els tres competidors van superar una distància superesprint –cada relleu tenia 300 metres de natació, 7 quilòmetres de cursa en bicicleta i 2 quilòmetres de cursa a peu– i van respondre amb fiabilitat. D’altra banda, Pere Marquina va completar el Campionat d’Espanya de mitja distància, a València, en què va aconseguir la 39a posició –sisè del seu grup d’edat–.