Futbol

Gal·les fa història contra Eslovàquia

Bale i Robson Kanu segellen el primer triomf en un gran torneig des del 1958

Un gol de Hal Robson Kanu a nou minuts de l’acabament va permetre a Gal·les estrenar-se amb victòria (2-1) a l’Eurocopa de França i aconseguir un triomf en un gran torneig internacional, que el combinat gal·lès no obtenia des de la seva participació al Mundial del 1958.

Els 24.000 seguidors gal·lesos presents al nou estadi Matmut Atlantique de Bordeus van embogir amb el gol de l’extrem del Reading de la segona divisió anglesa, després de veure com els eslovacs, mitjançant Duda (61’), igualaven el gol inicial de Gareth Bale (10’). El madridista va avançar el seu equip amb un gol de falta que va comptar amb la inestimable ajuda del porter d’Eslovàquia, Kozacik.

En el partit que obria la jornada, Suïssa va derrotar per la mínima (1-0) una Albània, com Gal·les, debutant en el torneig. El gol de Schar quan només s’havien disputat cinc minuts a Lens feia presagiar una tarda plàcida per als helvètics que, per contra, es van trobar amb un conjunt albanès molt ordenat. Els germans Xhaka, Granit i Taulant, van participar en el duel cadascú amb una selecció diferent. França i Suïssa lideren el grup A després de la primera jornada empatades amb tres punts.