Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Futbol

Payet il·lumina França

El menut jugador completa un gran partit amb un golàs que derrota una Romania que va fer patir
els amfitrions
Giroud celebrant el primer gol de França, ahir a París.

Payet il·lumina França

Giroud celebrant el primer gol de França, ahir a París.

Actualitzada 11/06/2016 a les 07:30
L’estrena de l’Eurocopa va estar a punt d’ennuegar-se-li a la selecció amfitriona, França. Va haver d’aparèixer Dimitri Payet en el minut 88 per sentenciar un partit en què Romania es va quedar a dos minuts de la sorpresa a Saint Denis (2-1). Però Payet va posar la cirereta al seu gran partit amb un golàs per l’escaire que va fer esclatar l’Estadi de França.
La primera part va tenir més ocasions franceses, tot i que la primera va ser per a Romania, en un córner que el porter Lloris amb els peus va evitar que es convertís en el primer gol de l’Eurocopa. Després Griezmann tindria un parell d’ocasions per marcar –va fer un pal– i Giroud va portar perill, ben servit de pilotes per Payet. A la segona part de nou la primera aproximació clara a l’àrea va ser per als visitants, però Stancu no va estar prou encertat per superar la porteria francesa. La selecció romanesa demostrava que no venia derrotada de sortida i que França, una de les favorites per adjudicar-se l’Eurocopa, hauria de guanyar-se els tres punts. Semblava que ho faria en el minut 58 quan Payet des de la banda posava la pilota al cap de Giroud, qui desfent-se del porter Tatarusanu amb una possible falta va inaugurar el marcador.
França havia fet el més difícil, superar la solidesa defensiva dels romanesos i el seu bon posicionament tàctic. Amb tot, l’alegria va durar poc a l’Estadi de França perquè un penal d’Evra va permetre a Stancu igualar el marcador (63’). Els nervis van aparèixer a la grada i a la gespa, on Romania es trobava forta i veia passar els minuts, apropant-se a la primera sorpresa del campionat. Però va sorgir l’heroi Payet per il·luminar França i donar els tres punts als bleus. Avui jugaran Albània i Suïssa en l’altre partit del grup A (15 h). A més, Gal·les-Eslovàquia (18 h) i Anglaterra-Rússia, en el grup B (21 h).

UN ESCÀNDOL SEXUAL ESQUITXA EL PORTE DE GEA I MUNIAIN
Una bomba informativa va esquitxar ahir la concentració de la selecció espanyola a l’Illa de Ré (França). Al migdia, eldiario.es publicava la implicació del porter internacional David de Gea i del jugador de l’Athletic de Bilbao, Iker Muniain en un escàndol sexual, en el qual estaria implicat un altre futbolista sense identificar (algunes informacions apunten cap a Isco). Segons la declaració d’una testimoni protegida, De Gea i Muniain estarien implicats en la causa que investiga les presumptes activitats il·lícites de l’empresari basc Ignacio Allende Fernández, Torbe, conegut com el Rei del porno espanyol. Fonts policials van confirmar que la jove va declarar que Torbe va acordar una trobada sexual amb una altra noia i diversos futbolistes en una concentració de la selecció espanyola sub-21, l’any 2012. La testimoni acusa Muniain d’abusar d’ella durant la trobada i De Gea de ser el responsable de concertar la cita. Les fonts policials expliquen que els investigadors no van apreciar fets delictius en el relat aportat per la jove i si no hagués estat així com a mínim ja haurien cridat a declarar els esportistes. El jutge d’instrucció número 29 de Madrid ha traslladat el cas a la fiscalia i en funció del seu posicionament el cas seguirà una o altra via.
Mentrestant, ahir tant De Gea com Muniain van desmentir els fets. El porter, que no pensa abandonar la concentració d’Espanya, va comparèixer davant la premsa per assegurar que “sóc el primer sorprès per aquesta notícia i vull desmentir-ho tot, res més. És una mentida i una falsedat. Res més. És tot fals.” De la mateixa manera, el jugador de l’Athletic de Bilbao va qualificar les informacions en un comunicat al seu compte “d’absolutament falses” i anunciava que defensarà la seva “honorabilitat”.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477