El Barça, a la final sense pietat del Laboral Kutxa

El Barça va tancar ahir la seva classificació per a la final de la lliga ACB després de superar amb contundència (63-85) el Laboral Kutxa en el quart duel de la sèrie de semifinals.

A diferència del partit de dimecres, el conjunt blaugrana va manar en tot moment en el marcador, però no va deixar marge a la reacció dels homes de Velimir Perasovic. Els de Xavi Pascual ja manaven per 10 al final del primer quart (14-24) i per 16 punts (31-47) transcorreguts els primers vint minuts. Durant la segona meitat el Barça va arribar a disposar d’un màxim avantatge de 26 punts (52-78) gràcies a un gran joc de conjunt i un gran encert des del perímetre: 13 de 22 triples (59%). Vuit blaugrana van aconseguir anotar des de més enllà dels 6,75 i Ante Tomic va portar l’equilibri des de la pintura amb 15 punts, 11 rebots i un 28 de valoració. El Barça també va millorar en defensa i concentració després del xoc de la inesperada derrota en el primer partit a Vitòria amb la cistella de Bourousis a falta de nou dècimes.

La d’enguany serà la desena final consecutiva del Barça, que s’enfrontarà, com en els darrers quatre anys, al Reial Madrid, que dijous va aconseguir la classificació davant del València. Madridistes i blaugranes s’han repartit a parts iguals els quatre últims títols. El primer partit de la final es disputarà dimecres vinent al Palau Blaugrana.