Reportatge

Estada a 'Can Tonono'

Roberto Gomes viu aquesta setmana una experiència única; treballar amb la cantera de la UD Las Palmas. La bona relació entre els gestors de l’Inter d’Escaldes i Tonono ho ha fet possible.

Estada a 'Can Tonono'Facebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Roberto Carlos Gomes Rebelo és un xaval de 16 anys, extrem a l’Inter d’Escaldes juvenil que està aprofitant una invitació de la UD las Palmas, equip de la primera divisió espanyola, per conèixer de prop el treball en una cantera de prestigi. Hi estarà una setmana gràcies a Manuel Rodríguez, Tonono, director de formació i captació del club canari i amb passat a Andorra. Per al jugador serà una bona oportunitat per comprovar de primera mà el seu nivell amb nois de la seva edat i que tenen en el punt de mira la primera divisió.

Iván Monteagudo, entrenador de Roberto Gomes al juvenil de l’Inter, explica que “li vam comentar a Tonono que hi havia un parell de jugadors que podrien ser interessants i ens va enviar una invitació. Un d’ells es va lesionat i Roberto està allà, a la residència del club. Divendres torna. Serà un bany de realitat perquè vegi el seu nivell i per a nosaltres ens permetrà veure si la nostra feina va per bon camí”. L’altre elegit era Cristian Fernandes Coelho, central, que es va trencar el turmell fa pocs dies. Els dos han estat combinant el juvenil amb el primer equip de l’Inter, a la Lliga Biosphere. I amb continuïtat, tot i la seva edat. A l’equip gran han après de gent com Matamala, Dani Ferrón, Xavi de la Rosa o Xavi Andorrà, curtits en mil partits.

De Roberto Gomes, el seu entrenador comenta que “és jugador que tenim des de prebenjamins. Només va estar un parell d’anys de cadet a l’Andorra i quan no van comptar amb ell va tornar a casa. És ràpid, explosiu, tècnicament força bo i amb gol [8]. A més té el cap molt ben moblat”. En cas que el jugador acabi agradant al Las Palmas no seria descartable que hagués d’agafar les maletes rumb a les Canàries. “Si ens el foten serà un bon senyal. Voldrà dir que estem treballant bé”, assenyala Monteagudo. Si més no, l’experiència no li treu ningú.

tracking