Ciclisme

La federació creix i arriba a les 220 llicències el 2016

Suposa un increment del 25% respecte a les expedides l’any passat

La federació creix i arriba a les 220 llicències el 2016Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’augment de ciclistes a les carreteres d’Andorra s’ha vist correspost amb l’increment del 25% de les llicències que expedeix la federació. Segons les dades facilitades per l’entitat, enguany s’han emès 220 llicències per les 176 de l’any passat. D’aquestes, una vintena corresponen a ciclistes professionals que resideixen al país i que tal com marca la normativa de la UCI s’han de fer la llicència en el lloc on resideixen, la qual cosa comporta més ingressos per a la federació. Entre els residents sobresurt Esteban Chaves (Orica GreenEdge), recentment segon classificat al Giro d’Itàlia, i Joaquim Purito Rodríguez, el líder de l’equip Katusha, o Rui Costa (Lampre), excampió del món.

Entre les dades ofertes per la Federació destaquen l’augment de les llicències en categoria femenina. que han passat de 6 cor­redores l’any passat a 15 en l’actual, i el creixement dels nens que s’inicien en la pràctica del ciclisme gràcies a les escoles dels diferents clubs del Principat (Andorra Trial Club, Agrupació Ciclista i Sprint Club d’Andorra). La federació, a més, ha guanyat un club amb l’entrada del Club Triatló Serradells, que pot fer llicències per als seus socis.

D’altra banda, avui comença el Criterium du Dauphiné amb un pròleg de 4 quilòmetres a Les Gets i representació nodrida de residents: Purito Rodríguez, Ángel Vicioso, Rohan Dennis, Dan Martin, Simon Gerrans, Mitch Docker, Christian Meier, Dani Moreno i Luis León Sánchez.

tracking