Motociclisme

Un greu accident acaba amb la vida de Lluís Salom, a Montmeló

El pilot espanyol va caure en el revolt 12 del circuit català durant la darrera sessió d’entrenaments lliures de Moto2

Jornada tràgica ahir al circuit de Catalunya. El pilot espanyol Lluís Salom va patir un greu accident mentre disputava la darrera sessió d’entrenaments lliures de la categoria Moto2 i a conseqüència del xoc va perdre la vida. L’accident es va produir en el revolt 12 del circuit català, que només s’utilitza per a les motos i no en les proves automobilístiques i va obligar a la suspensió de la sessió quan faltaven 25 minuts per acabar. Segons va informar l’organització del Mundial, Salom, de 24 anys, va quedar immòbil al costat de la seva Kalex arran de l’accident. Dos cotxes medicalitzats, dues ambulàncies i poc després l’helicòpter mèdic van apropar-se al lloc dels fets per atendre el pilot, la gravetat del qual va obligar a traslladar-lo per carretera a l’Hospital General de Catalunya, proper al circuit. Només arribar Salom va ser intervingut per l’equip de traumatologia del centre hospitalari, però finalment va morir a les 16.55 hores.

Salom va fer el seu debut en el Mundial a Jerez, l’any 2009 en la categoria de 125 cc. Va acabar en el podi en 25 curses, incloent nou victòries en el Mundial de Moto3. L’any 2012 va ser subcampió de la categoria i un any més tard va acabar tercer. En Moto2 va sumar 41 aparicions, amb tres podis.

La mort de Luis Salom, que ha commocionat el món del motociclisme i de l’esport en general, no provocarà la suspensió del Gran Premi de Catalunya, que es disputarà, tot i que es correrà amb el traçat que s’utilitza en la Fórmula 1. Entre les reaccions a la mort del pilot està la del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que va destacar “la seva professionalitat, coratge i entrega de campió”.