Futbol

Clubs i federació assumeixen la modificació de la Llei d'immigració

Les futures variacions limitaran la presència de futbolistes estrangers

Clubs i federació assumeixen la modificació de la Llei d'immigració

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Justícia i Interior va anunciar dilluns una modificació de l’article 30 de la Llei d’immigració que ofereix als esportistes la possibilitat de residir al país mentre realitzin entrenaments i que portarà a la limitació de jugadors forans a la propera edició de les lligues Grup Becier i Biosphere.

L’anunci del ministre Xavier Espot va arribar poques setmanes després que els clubs no acceptessin les propostes de la federació en la darrera assemblea general.

La FAF indicava ahir que assumirà la modificació que apliqui el Govern i que no entrarà en vigor fins la propera tardor, un cop iniciada la competició. José Manuel da Costa, president del Penya Encarnada, un dels clubs assenyalats per la presència d’una representació nodrida de jugadors mexicans, indicava ahir que “la modificació de la llei portarà de forma inevitable a un descens del nivell competitiu de la lliga” i afirmava que l’anunci del Govern només es deu “a la falta de nom i no de qualitat” dels jugadors no nacionals que han arribat darrerament al país.

David Urrea, president de l’FC Ordino, es mostrava partidari a la limitació de l’entrada de jugadors forans per “poder competir tots els clubs en igualtat de condicions” però assenyalava que la decisió afavorirà encara més les diferències entre els equips dominadors de la competició. Una opinió que comparteix Pepe Mengual. “Estem creant una lliga de quatre equips on la resta no tindrem cap aspiració”, assegurava el representant d’UE Engordany. Per Òscar Guerrero, tècnic de l’Encamp, l’anunci permetrà a tots els clubs “jugar amb les mateixes cartes i beneficiarà els clubs que per filosofia o recursos aposten per la formació con nosaltres”.

tracking