Futbol

El Madrid es fa amb l'onzena

L’equip blanc venç l’Atlètic als penals en una final de Champions emocionant

El Madrid es fa amb l'onzena

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un penal marcat per Cristiano Ronaldo després que Juanfran fallés l’anterior a la tanda de penals va donar l’onzena Copa d’Europa al Reial Madrid en una vibrant final contra el seu rival ciutadà, l’Atlètic de Madrid. Cara per a uns i creu per a uns altres en un matx emocionant que va tancar el temps reglamentari amb empat a un gol. Un nou èxit per a l’equip blanc en la seva competició favorita i una gerra d’aigua freda per als matalassers, que buscaven la revenja de la final de fa dos anys.

L’Atlètic de Madrid no va oferir les prestacions que acostuma en la seva sortida i va patir, arribant sempre tard davant d’un rival que circulava bé la pilota. Ben aviat va venir la primera gran ocasió blanca, amb una falta llançada dins de l’àrea per Bale que Benzema va rematar a boca de gol i Oblak va treure de forma gairebé miraculosa amb el peu. Un ensurt que no va espabilar els de Simeone davant un Madrid còmode i que va trobar el gol al quart d’hora, en una altra acció a pilota aturada. Kroos va penjar des de l’esquerra, Bale va perllongar dins de l’àrea i Sergio Ramos, a tocar d’Oblak, va rematar a la xarxa. El gol no hauria d’haver estat validat per fora de joc.

S’havia jugat un quart d’hora de partit i l’escenari era poc propici per a l’Atlètic, un equip al qual li agrada més esperar el rival. Els matalassers van patir durant uns minuts més però a mesura que avançava la primera meitat van anar creixent i van tenir alguna opció amb un Griezmann actiu que ho va provar des de fora de l’àrea. El Madrid arribava al descans sense ser el gran dominador però veient que l’Atlètic no estava fi. Si en alguna cosa ha millorat l’equip de Zidane respecte a Benítez és en la sensació de més solidesa defensiva.

Penal errat

Però encara quedaven minuts per escriure la final i només arrencar la represa va arribar la jugada que hauria pogut significar un punt d’inflexió. Fernando Torres situava molt bé el cos dins l’àrea a l’hora de rebre una passada interior i Pepe no mesurava bé la seva entrada per fer un penal clar que l’anglès Clattenburg no va dubtar a assenyalar. Griezmann assumia la responsabilitat de fer el llançament i s’equivocava. Va optar per un xut a trencar i pel centre i la pilota, mentre Keylos Navas es vencia a l’esquerra, acabava estavellant-se al travesser. Un altre cop per a l’equip de Simeone, que s’havia de sobreposar anímicament a una nova adversitat. El Reial Madrid, que va perdre Carvajal per lesió –va entrar Danilo–, feia un pas enrere de forma clara i van arribar els minuts en què l’Atletic va fer la sensació de ser més perillós. Va connectar dues rematades dins l’àrea, però no van ser netes.

El temps corria i l’Atlètic cada vegada estava més trencat. El Reial Madrid ho aprofitava per fer perill al contraatac, i Oblak va ser providencial rebutjant la pilota en un u contra u amb Benzema i més tard en un tir de Cristiano –la rematada posterior de Bale la va treure la defensa–. Zidane volia liquidar el partit i havia canviat Kroos per Isco, però als de Simeone encara els quedava un darrer alè. En el minut 79 el belga Car­rasco, que havia entrat en arrencar la segona meitat rellevant Augusto, va enganxar la pilota en boca de gol després d’una centrada de Juanfran.

El matx se’n va anar a la pròrroga, l’hora de l’èpica. I els dos equips van arribar amb les bateries molt justetes. El temps va passar sense que cap dels dos equips aconseguís imposar el seu domini tot i que van ser els madridistes els que van collar en els darrers minuts. A la tanda decisiva cap dels porters va estar a prop d’alguna aturada fins al quart penal de l’Atlètic, que Juanfran va enviar al pal –Navas havia encertat el costat–. Arribava el torn de Cristiano, que no va perdonar.

tracking