Gimnàstica artística

Chloe Baltenneck afronta “emocionada” el debuta l'Europeu de Berna

Chloe Baltenneck afronta “emocionada” el debuta l'Europeu de Berna

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Chloe Baltenneck, amb el passaport andorrà en el seu poder des d’aquesta setmana, debutarà dijous en el Campionat d’Europa de gimnàstica artística que se celebrarà a Berna (Suïssa). Serà la primera vegada que la Federació Andorrana de Gimnàstica (FAG) envia una representant en aquesta modalitat. “Ens omple d’orgull i és un gran plaer que l’artística comenci a sortir en l’àmbit internacional, igual que la rítmica, en què ja fa anys que hi estem. I sobretot el que m’alegra és que sigui la Chloe qui ens representi. S’ho mereix. Des de molt petita està vivint, entrenant i estudiant fora de casa, des dels 9 anys, i aquest Europeu és un premi i una recompensa a tants anys de sacrifici”, explicava Eva Rodríguez, presidenta de la FAG.

Baltenneck, de 16 anys i que treballa a Pamiers amb el tècnic Jean Michel Montpellier, que l’acompanyarà a Berna, es mostrava ahir al Complex d’Encamp, on feia l’últim entrenament, “molt emocionada per poder anar a l’Europeu. Espero que sigui la primera de moltes grans competicions. Ara mateix no estic nerviosa, suposo que quan arribaré allà i veuré la sala la situació canviarà. Hi vaig amb ganes de fer-ho bé i d’aprofitar al màxim l’experiència”.

I és que l’andorrana, que ha treballat tres hores diàries cinc dies a la setmana per preparar l’Europeu, es trobarà amb les millors gimnastes del continent, cosa que al principi imposarà, creu. “Segurament sentiré admiració quan les vegi. Estaré en un grup amb les gimnastes de Suïssa i entre elles hi ha la campiona d’Europa [Giulia Steingruber]. Veure-la de prop serà maco”.

Baltenneck competirà en tots els aparells, sent el de barres el millor exercici. “En paral·leles tinc una mica de problemes, però he entrenat molt aquesta setmana i normalment hauria de sortir tot bé. Les barres són el meu millor aparell, les paral·leles mai han estat el meu fort i ter­ra i salt em surten bé”.

tracking