Ciclisme

Aeroport per a la Vuelta

Francesc Camp confia que la pista de la Seu es pugui utilitzar d’aquí a dos o tres anys per al trasllat dels corredors a Madrid en una penúltima etapa

Aeroport per a la VueltaWWW.GIRODITALIA.IT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ara fa una setmana el director general d’Unipublic, Javier Guillén, va avançar que estaven interessats que la Vuelta pogués viure una etapa decisiva per a la classificació final en territori andorrà. Aquesta gran etapa, per a la qual pensen també en altres escenaris com Sierra Nevada, arribaria el penúltim dia de la cursa, un dissabte, i s’hauria de fer el trasllat diumenge al matí per reprendre la prova amb l’última etapa, a la tarda a Madrid. El principal inconvenient que veia Guillén era el trasllat d’Andorra a la capital d’Espanya, que passaria per un primer moviment fins a Lleida i des d’allí l’AVE a Madrid. Llarg i feixuc, però no descartable.

El ministre de Turisme, Francesc Camp, va reconèixer al Diari que estan treballant en la viabilitat de portar la penúltima etapa a Andorra i per això veia clau el paper de l’aeroport de la Seu. “És cert que el trasllat és la qüestió més crítica. Confio que si això es pogués fer d’aquí a un parell o tres d’anys es pugui comptar amb l’aeroport de la Seu. Li està costant arrencar, però cal esperar que en aquest termini de temps, dos o tres anys, estigui més rodat, amb més vols, i llavors seria més fàcil el trasllat, encara que només sigui per als ciclistes. La resta el podrien fer en l’AVE o en autocar i camions”.

Per Camp, poder acollir una etapa íntegra a Andorra i el penúltim dia de competició, probablement amb tot per decidir, seria “el màxim a què podem aspirar. Seria com la cirereta del pastís. Ja hem fet una etapa èpica, de la qual se n’ha parlat molt i que va ser la que més audiència va tenir la passada Vuelta, i si a més se situés com a última etapa abans del final a Madrid seria fantàstic”. Camp va anar més enllà i va apuntar que “si es decidís el guanyador a Andorra ja no podríem aspirar a gaire més pel que fa a espectacularitat i també segurament a audiències i impacte en el món del cicloturisme”.

L’any vinent, més vuelta

Javier Guillén ja va apuntar Andorra com a possible punt d’entrada a Espanya de la Vuelta 2017, que sortirà des de Nimes (França). El ministre de Turisme va confirmar que estan “mantenint converses amb Unipublic perquè la prova torni l’any vinent, però no hi ha res tancat encara. Esperem que aquestes converses puguin acabar en un acord”. Sobre com podria ser l’etapa, Camp va assenyalar que “segurament seria més tranquil·la que no la de l’any passat, això és clar. És difícil que una jornada tan dura es pugui situar en les primeres etapes. En això nosaltres estem condicionats pel disseny del recorregut que faci Unipublic”.

I mentre es pensa ja en l’any vinent, en poc més d’un mes Andor­ra rebrà la millor carrera ciclista del món, el Tour de França, amb tres jornades al país (10, 11 i 12 de juliol) i un cost d’uns 750.000 euros (650.000 són de cànon a ASO, l’empresa organitzadora, i la resta correspon a qüestions organitzatives). “Estem treballant ara en la logística tant de l’arribada com de la sortida des del Clot d’Emprivat, que serà complicada. Es tancarà tot, tenim el trànsit, és un dia laborable... estem treballant en tot això. És una feina més tècnica”, va indicar.

EL RESIDENT ESTEBAN CHAVES SE SITUA LÍDER I TÉ ENCARADA LA VICTÒRIA AL GIRO

El ciclista colombià de l’Orica-GreenEdge i resident a Andorra Esteban Chaves té ben encarada la seva primera victòria en una gran ronda per etapes després de situar-se ahir líder al Giro, quan falten dues jornades per al final a Milà. Chaves, que afrontava la dinovena etapa, d’alta muntanya, entre Pinerolo i Risoul (162 quilòmetres) des de la segona posició, a tres minuts del líder, l’holandès Steven Kruijswijk (Lotto), es va enfundar la maglia rosa en una jornada que va estar marcada per la gran actuació de l’italià Vicenzo Nibali (Astana), vencedor a Risoul i que s’ha col·locat segon a la general, a 44 segons de Chaves. Completa el podi momentani Kruijswijk, que va patir una caiguda a la baixada a l’Agnello i va cedir a l’arribada 4’54’’ respecte a Nibali. L’holandès és a 1’05’’ de Chaves.

A banda de Kruijswijk, l’altre perjudicat de l’etapa va ser l’espanyol Alejandro Valverde (Movistar), que va caure del podi i ara és quart de la general, a 1’48’’ del colombià.

Chaves, radiant a l’arribada, apuntava que “avui ha estat un dia increïble per a mi, per l’etapa en si i per haver aconseguit la maglia rosa. És un dia per sentir-se molt feliç, de líder i amb un gran treball de tot l’Orica. Ara tractarem de defensar la maglia demà”. El repte no serà fàcil en la penúltima etapa, de 134 quilòmetres, entre Guillestre i Sant’Anna di Vinadio, amb els Cols de Vars, la Bonette i la Lombarda, de primera, i final en un cim de tercera categoria al menú. Per demà queda l’ar­ribada a Milà.

tracking