Motociclisme

Cent motoristes per a l'Andorra 500

La prova creix i tornarà a comptar amb la presència d’Stéphane Peterhansel

Cent motoristes per a l'Andorra 500Morabanc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La segona edició de l’Andorra 500 assoleix el seu objectiu i comptarà amb la presència de 100 motocicletes clàssiques. Així ho va anunciar ahir l’impulsor de la cursa, el pilot resident Cyril Despres, en l’acte de presentació de l’esdeveniment –que se celebrarà del 2 al 5 de juny–, que va tenir lloc ahir a la seu de MoraBanc.

“Assolim l’objectiu que ens havíem marcat”, indicava ahir el pilot francès, que veu en el centenar de motociclistes la xifra ideal “per no sobrepassar les possibilitats de la prova”. Aquesta nova edició del ral·li de regularitat per carretera destinat a motos fabricades abans del 1980 comptarà amb tres especials cronometrades, i també prendrà contacte amb el circuit del Pas de la Casa. El traçat ha estat dissenyat per David Castera, copilot habitual de Despres, director esportiu del Dakar fins al 2015.

“No hi ha cap cursa al món d’aquestes característiques. És una oportunitat única per recórrer les carreteres d’Andorra com si es tractés d’un circuit, però també per donar a conèixer-lo internacionalment en tots els altres aspectes”, comentava Despres. Entre participants i acompanyants l’Andorra 500 mobilitzarà unes 200 persones, la majoria procedents de fora del territori andor­rà, segons va explicar Àlex Antor, de l’equip organitzador. Només una desena de motoristes provindran del Principat, la resta ho farà de països com per exemple Bèlgica, Alemanya, França, Qatar i Austràlia, així com tres representants britànics que arribaran per carretera amb les motos des de Londres. També hi serà Stéphane Peterhansel, dotze vegades campió del Dakar, que repetirà després del seu pas per la prova l’any passat.

L’Andorra 500, amb el centre neuràlgic a Ordino, tindrà com a moto més antiga una Harley-Davidson del 1957 i anirà acompa­nyada d’un gran nombre d’activitats paral·leles, com ara concerts o exhibicions de BMX.

tracking